lákají Fast Food Orchestra k poslechu svého nového alba - musicserver.cz">

"Vezmu tě s sebou," lákají Fast Food Orchestra k poslechu svého nového alba

15.12.2020 19:07 - Hana Bukáčková | foto: Jan Hromadko

Průkopníci skáčka u nás Fast Food Orchestra prošli v posledních letech zásadními změnami - přešli na češtinu a obměnili sestavu. Svoji metamorfózu nyní definitivně potvrzují novou (již devátou a druhou v češtině psanou) studiovkou. Jmenuje se "Vezmu tě s sebou", vyšla 11. prosince a najdeme na ní jedenáctku songů.

Jak už z názvu vyplývá, má album jednotný koncept. Je jím cesta ve všech formách, tedy cesta fyzická i životní. "Cesta se na desce objevuje v podstatě v každé písničce. Je to i určitá symbolika toho, co teď jsme, kam jsem dozráli a kde se cítíme dobře," říká o záměru frontman Filip "Fido" Vondrášek. Několik skladeb z nového počinu vzniklo právě během cest samotného zpěváka, které podnikal v zahraničí nebo po Česku. Ostatně něco málo už předznamenal pilotní singl.

"Je to devátá deska, ale jistou optikou ji považujeme za druhou. Je to totiž druhá kompletní deska v čestině a zároveň druhá deska od zásadních změn v kapele. Tedy stabilnější sestava, nově příchozí kytarista Vivo a saxofonista a harmonikář Bořek. S nimi i nová energie! 'Vezmu tě s sebou' chce navázat na čtvrtou desku 'Urban Menu', kdy kapela byla v nejlepší kondici a všechno jelo jako po másle (veganském), hudba byla bezprostřední. Druhá deska u kapel bývá tou nejlepší, takže co dodat?," dodává s úsměvem Fido.

O pravdivosti jeho slov se budete moci přesvědčit třeba 17. prosince. Ten den se prostřednictvím sociálních sítí kapely bude přenášet koncert, během nějž Fast Food Orchestra své nové dílo pokřtí a představí ho svým fanouškům v živé aranži.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY