Liam Gallagher je v "All You're Dreaming Of" utahaně sváteční

14.12.2020 19:33 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Ne všechno, na co Liam Gallagher sáhne, je zlaté. Jeho dvě sólové desky sice byly plné skvělých kousků a potěšily fanoušky (a vlastně i kritiky), jeho aktuální návrat se svátečním songem "All You're Dreaming Of" ale může skutečně potěšit snad jen jeho nejzarputilejší příznivce. A jejich babičky.

Utahaná melodie je pravděpodobně tou nejobyčejnější a nejtradičnější písničkou, se kterou měl Liam kdy co společného, a nezachrání ji ani spousty dechů a smyčců, které se jeho mdlý projev snaží podpořit. Kdo ví, proč pro letošní svátky zvolil zpěvák zrovna tuto skladbu, jeho bratr Noel se při jejím poslechu musí smíchy mlátit do kolen a sám Liam by si z ní před takovými patnácti lety bezpochyby utahoval. Videoklip dojem bohužel vůbec nezlepší, spíše naopak. Černobílý snímek se snaží imitovat sníh, sám zpěvák si prozpěvuje u krbu nebo se prochází po venku a to je v podstatě vše.

O něco lépe pak vyznívají živé verze, které už Liam stihl předvést. V show Jonathana Rosse se trošku pěvecky trápí, u Jimmyho Fallona už je to přece jen lepší, přestože (anebo spíše protože?) chybí velkolepé aranžmá. Za pozornost stojí i fakt, že v koronavirové době muzikant ani nemusel letět svůj živý příspěvek do show amerického komika natočit, prostě jen poslal výsek ze svého virtuálního koncertu na lodi na řece Temži, který se vysílal počátkem prosince.

Pokud máte pocit, že jsem jen zbytečně přísný, udělejte si svůj názor - videoklip i oba živáky si můžete pustit níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY