Spojení Nedvědů s IMT Smile v koncertní verzi písně "Nad Sázavou" bohužel nefunguje

07.12.2020 08:07 - Milan Menčík | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

Člověk si dokáže představit všechno, ale hudební spojení rodiny Nedvědovy s IMT Smile k nim rozhodně nepatřilo. Osobně se mi líbí jak tvorba dvou pánů s kytarou, tak skladby prešovské formace, se zájmem jsem si proto pustil koncertní klip z loňského velkého koncertu Táslerovy kapely ve Foru Karlín. Písnička se vedle spousty ostatních (včetně songu "Navždy") objevila na desce "B-strany a rarity & live".

Jelikož folkoví bratři spolu v současnosti nevystupují, objevuje se na nahrávce s Františkem Vojta Nedvěd. Příběh vzniku této kooperace je však zapeklitější. "Tento príbeh súvisí ešte s Nikol Štíbrovou, lebo práve ona si svojho času zaspievala 'Nad Sázavou' na Instagrame. Práve vtedy som si ju všimol a rozhodli sme sa pre ňu do našej piesne 'Príliš osobná známosť'. Pred koncertom v Prahe sme sa rozhodli osloviť Frantu, či by si s nami nezaspieval 'Nad Sázavou', a vyšlo to," vysvětluje Ivan Tásler.

Vyšlo to, co se týče spolupráce, ale výsledný dojem z podání této skvělé skladby je hodně rozpačitý. František ji totiž zpíval krátce před svojí hospitalizací (lékaři mu odčerpali z těla mnoho litrů vody a voperovali několikanásobný bypass). Zejména v druhé části písně jeho zpěv výrazně pokulhává - zdá se, že dost zápasí s dechem. Dojmu nepřidává ani grafická podoba klipu, kterému by mnohem víc slušel klasický obraz. Se zavřením obou očí průměr.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY