New Order v klipu "Be A Rebel" zobrazují vztahové kaňky

04.12.2020 17:11 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

"Be A Rebel" byla nečekaná zářijová novinka z tábora New Order. Skladba zatím vyšla jen na barevném vinylu, digitálních platformách a očekává se ještě CD singl, na kterém by se měly objevit i tanečněji orientované remixy. Ty jsou zjevně ještě ve stadiu příprav, hotový je ale doprovodný videoklip.

Ten vychází z dřívějších vizuálů této hudební legendy, a je tak i příjemným retro snímkem. Režii měl pod palcem španělský tvůrce NYSU (v minulosti spolupracoval s Bastille, Archive a pro samotné New Order už natočil video k singlu "Restless"). V roli ústřední dvojice se objevuje modelka Jennifer Bucovineanu a její kolega Abelo Valis. Společně řeší vztahovou krizi, jež se postupně rozpíjí a zvětšuje jako inkoustová kaňka na pijáku. NYSU si pohrává s mnoha obrazovými efekty, inspiroval se přitom klipy k hitům "Crystal" a "Krafty" (jen v tomto případě neočekávejte onen točivý efekt). V závěru vás pak na chvíli vtáhne do jakési pestrobarevné halucinace v kulisách Studia 54.

Ohledně nové řadové desky New Order zatím stále mlčí. "Be A Rebel" tak zatím funguje jen jako samostatný track. Jediným novým chystaným nosičem se stane koncertní záznam "Live at Alexandra Palace", který by měl do obchodů doputovat na jaře příštího roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY