Post-hudba ohlašuje nové album klipem "Bezpečí a klid". Otevřete si víno...

03.12.2020 11:07 - Honza Průša | foto: Bad Names & Full Moon Forum

Post-hudba, připravuje další desku. Vyjít by měla někdy na začátku příštího roku (fyzicky i digitálně) a kapela slibuje, že bude kratší a experimentálnější než loňská "Není se na co těšit". A abychom se měli na co těšit, vypustila do světa první singl a video "Bezpečí a klid".

Melancholickou a snovou skladbu zdobí refrén: "Já chci jen mít bezpečí a klid." Jde o docela popovou a přístupnou a vlastně jednoduchou písničku, která svou náladou a i ztvárněním klipu odkazuje k současné situaci, kdy nejsou žádné party a pařby, a člověk si tak musí vystačit v klidu a bezpečí vlastního bytu a pokoje.

"(Vizuál) mají na svědomí Štěpán Svoboda, který to celé vymyslel, natočil a sestříhal, a Eliška Šlahařová, která v něm hraje. Natáčel se u Dominika a Elišky doma.Tomáš přinesl mlhostroj. Byl to krásnej večer," vzpomíná na natáčení skupina na svém facebooku.

"Bezpečí a klid" je příjemná a nevtíravá skladba, která vás ale nutí si ji poté, co dohraje, pustit znovu. A pak zase. A hledat mezi řádky a obrázky další významy a možná si otevřít i to víno, o kterém se tu zpívá, i když třeba není svátek. A prostě si zabilancovat a dotrávit poslední zbytky končící podzimní zamlžené melancholie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY