Behemoth a Arch Enemy společně vystoupí v Praze

01.12.2020 14:47 - Tomáš Rozkovec | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Polští pekelníci Behemoth a švédští Arch Enemy spojí sily a v roce 2021 vyrazí na společné turné. Obě kapely zahrají 16. října v pražské Tipsport aréně.

Společné turné hvězd současného black/death metalu dostalo název "The European Siege 2021" a vedle obou hlavních protagonistů se divákům v roli speciálních hostů představí američtí Unto Others a Carcass z anglického Liverpoolu.

Kontroverzní a v mnohém démoničtí Behemoth vznikli v roce 1991. Jejich styl se pohybuje ve vodách black metalu s prvky deathu. V jejich hudbě a textech se to hemží satanistickými motivy a poukazováním na hříchy církve. Vše okořeňují působivou pódiovou prezentací. Zatím poslední řadové album "I Loved You At Your Darkest" vyšlo v roce 2018, v lednu 2019 jej živě představili fanouškům v pražském Foru Karlín. Letos absolvovali turné s americkými Slipknot. Jejich frontman Nergal se věnuje mimo jiné i stylově odlišnému projektu Me And That Man.

Z jiného hudebního šálku je hlavní prezentovaná hvězda Arch Enemy. Tahle sebranka je představitelem melodicky pojatého death metalu. Jejím hlasem byla dlouhá léta zpěvačka Angela Gossow, kterou v roce 2014 vystřídala Alissa White-Gluz. Zatím poslední řadová deska "Will To Power" se datuje do roku 2017. V České republice koncertovala skupina již několikrát, naposledy v listopadu 2019 na turné s krajany Amon Amarth.

Neobvyklou podívanou slibují i hosté Carcass. Liverpoolská formace je považována za jedny z otců zakladatelů melodické odnože deathu a ovlivnila řadu kapel. V roce 1996 se rozpadla a její druhý život začal v roce 2007, kdy se na pódia znovu vrátili dva původní členové Bill Steer a Jeff Walker. A loni Carcass uzavírali festival Brutal Assault. Na letošek ohlásili dlouho očekávanou novinku, ale kvůli koronakrizi její vydání odložili na příští rok.

Šňůra startuje 28. září 2021 v Dublinu a do Prahy dorazí 16. října 2021. Vstupenky budou k dispozici od 2. prosince u obvyklých prodejců.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY