The 1975 ruší celé turné. Místo toho vydají desku

13.01.2021 17:06 - David Věžník | foto: Marie Trávníčková

Britská pop-rocková formace The 1975 si na začátek roku připravila pro své fanoušky dvě zprávy - jednu dobrou a jednu špatnou. Kterou chcete slyšet dřív? Dobře, tak tu špatnou:

Kvůli přetrvávající koronavirové pandemii se kapela rozhodla zrušit kompletní turné, které po všech těch loňských karanténách přesunula na nadcházející měsíce a se kterým se měla podívat třeba do Spojených států nebo k nám na Rock For People.

"Je to teď neskutečně těžká doba pro spoustu lidí. Dokud si nebudeme jistí, že můžeme odehrát koncerty tak, aby byli v bezpečí jak fanoušci, tak naše crew, shodli jsme se, že nejlepší bude celou šňůru odpískat," napsali členové skupiny na sociální sítě s tím, že zrušení tour umožní příznivcům jednodušeji zpět dostat peníze za vstupenky.

A teď ta dobrá zpráva: ve stejném příspěvku band sdružený kolem Matthewa Healyho oznámil, že turné vynahradí novým albem. Na nástupci loňské desky "Notes On A Conditional Form" by se navíc měly v roli hostů opět objevit zpěvačky Beabadoobee a Charli XCX.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY