Vánoční album Paľa Habery "Svet lásku má" vychází po letech na vinylu

03.12.2020 14:20 - Milan Menčík | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Paľo Habera se svojí kapelou v současnosti vydá novou píseň zpravidla pouze před startem koncertního turné. A na to vyráží zhruba jednou za tři čtyři roky. Nového materiálu je tudíž pomálu. Vydavatelství Opus (a u nás Warner Music) se tak nyní rozhodlo sáhnout do archivu a nabídnout jeho fanouškům lahůdku v podobě reedice 24 let starého vánočního alba "Svet lásku má". Deska vyjde vůbec poprvé na LP, v obchodech ji můžete očekávat 4. prosince.

Palo Habera - Svet lásku má
© Warner Music
Kolekci proslavil především titulní tercet Habery s Peterem Dvorským a Karlem Gottem. Producent Július Kinček se samotným zpěvákem na desku vybírali z asi tisíce lidových i autorských vánočních písní, přičemž nehleděli na časová období ani na lokality, odkud skladby pocházejí. Pojící aranžmá udělal Juraj Tatár, který dnes hraje v Teamu na klávesy. Slovenskou filharmonii dirigoval Ondrej Lenárd a texty k polovině skladeb dodal Daniel Hevier. Do sbírky třináctky kousků se nakonec nedostala Haberova spolupráce s Lucií Bílou "Pie Jesu". Slavice si song nakonec vzala do svého vánočního repertoáru.

"Vo svojej dobe získal album okrem umeleckého a komerčného úspechu aj viacero naj prívlastkov (najdrahšia nahrávka, najdrahší videoklip, najdrahší krst), pričom je možné, že niektoré z nich sú dodnes neprekonané. Každopádne v slovenských pomeroch to bola po každej stránke veľká produkcia, a preto je logické, že v súčasnej renesancii vinylových LP-platní vychádza tento titul po 24 rokoch aj na tomto formáte," vysvětluje jedinečnost počinu, který původně vyšel 18. října 1996, Kinček.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY