Mirai ovládli rádia s "I přes to všechno", Jaromír Nohavica má nejprodávanější album

26.11.2020 21:01 - Josef Martínek | foto: facebook.com/trnkobraní

Domácím žebříčkům tentokrát kralují umělci z Moravskoslezského kraje. Nejhranější písní v rádiích se stala "I přes to všechno" od frýdecko-místecké party Mirai. Albové pořadí opanoval symbol Ostravy Jaromír Nohavica s deskou "Máma mi na krk dala klíč". Očekávaná novinka australských AC/DC obsadila třetí příčku.
Mirai - Arigató
© facebook interpreta
RÁDIA - To byla rychlost! Mirai sice se singlovým vydáním skladby "I přes to všechno" přes rok otáleli, nakonec se s ní ale do čela rádiového žebříčku probojovali už v pátém týdnu po nasazení. Baladě z pera Davida Stypky se povedlo to, co nezvládl ani rozjuchaný singl "Yahoda", na který přitom kapela v létě tolik spoléhala.

Na dvojku sestoupil minulý vítěz Joel Corry, jemuž v "Head & Heart" hostuje MNEK. Na stupně vítězů se opět vrací Ava Max. S "Kings & Queens" na předních příčkách boduje už od léta, nyní si zapisuje bronz.

Výrazně si polepšila skupina Jelen se skladbou "Jediný, co chci". Ta ohlašuje její nové album, které by mělo vyjít už začátkem příštího roku. Ze třicátého druhého místa si to první vlaštovka namířila až na bramborový post.

Na pětce zůstala Miley Cyrus, jejíž "Midnight Sky" láká na právě vycházející desku "Plastic Hearts". Do první desítky se nově podívali Winona Oak a Robin Schulz s písní "Oxygen" - ta si polepšila hned o sedmnáct míst na současnou sedmičku.

O nejvýše postavenou novinku se postaral v Česku velice populární Yungblud - s "Cotton Candy" obsadil pětapadesátou pozici. Česko-řecká zpěvačka Eli vstoupila do hitparády s "Heavy Hearts" jako třiašedesátá nejhranější.

Další dvě novinky najdeme až v poslední desítce. Na devadesátém šestém řádku začíná Machine Gun Kelly s "My Ex's Best Friend" a hned za ním odstartovali Purple Disco Machine a Sophie And The Giants zásluhou "Hypnotized".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - I přes to všechno
  2. Joel Corry feat. MNEK - Head & Heart
  3. Ava Max - Kings & Queens
  4. Jelen - Jediný, co chci
  5. Miley Cyrus - Midnight Sky
  6. Jason Derulo - Take You Dancing
  7. Winona Oak & Robin Schulz - Oxygen
  8. Nea - Some Say
  9. Slza - Fotky
  10. Ofenbach & Quarterhead feat. Norma J. Martine - Head Shoulders Knees & Toes


Jaromír Nohavica - Máma mi na krk dala klíč
© nohavica.cz
ALBA - Po startu na devětadvacátém místě se Jaromír Nohavica podle očekávání vyšvihl na jedničku. Album "Máma mi na krk dala klíč" totiž konečně vyšlo i fyzicky. Není přitom žádným tajemstvím, že ostravský bard patří k nemnoha interpretům, jejichž nosiče se stále ještě prodávají. V recenzi Petra Šrajera se navíc nahrávka dočkala pochvalného hodnocení.

Stříbrný je Viktor Sheen, jehož "Barvy" figurovaly těsně pod vrcholem také před týdnem. Už podruhé za sebou se tak představitel dnes tolik populárního rapu musel sklonit před jménem s léty budovanou fanouškovskou základnou - minule ho s deskou "Tváře smutnejch hrdinů" předstihli rockeři Škwor, ti však nyní klesli až na devítku.

Velkou pozornost budí bronzová novinka AC/DC. Fanoušci této australské hardrockové legendy už v další studiovku snad ani nedoufali, po minulém turné bez zdravotně indisponovaného Briana Johnsona to vypadalo spíše na rozpad kapely. Šest let po "Rock Or Bust" je ale "Power Up" přece jen na světě a hovoří se o ní jako o jedné z nejlepších desek formace v posledních dekádách.

Na pětce odstartoval miláček českého publika, italský tenorista Andrea Bocelli s "Believe". A do první desítky se dostaly ještě další dvě novinky - sedmý je rapper Sensey se "Sny jsou mocnější než skutečnost" a desátý post si zabrali rekapitulující Mandrage s "The Best Of (2007 - 2020").

Také další novinky jsou v duchu výběrů. Tři sestry připomínají na trojalbu "Platinum MaXXXimum" hned osmdesát nejpovedenějších skladeb ze svého repertoáru a odměnou jim je pětadvacátá příčka. Třiatřicátí jsou Mig 21 s kolekcí "Hity a rarity".

Houslový virtuos Jaroslav Svěcený si k prosincovým šedesátinám nadělil komplet "Way Of Life" a startuje s ním na dvaašedesátém řádku. Blížící se atmosféru svátků se na "Moje československé Vianoce" pokouší navodit Vašo Patejdl. V prvním týdnu si v žebříčku vysloužil číslo sedmdesát čtyři.

Top 10 - alba:
  1. Jaromír Nohavica - Máma mi na krk dala klíč
  2. Viktor Sheen - Barvy
  3. N AC/DC - Power Up
  4. Ca$hanova Bulhar - Thug Love Sofia
  5. N Andrea Bocelli - Believe
  6. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  7. N Sensey - Sny jsou mocnější než skutečnost
  8. Viktor Sheen - Černobílej svět
  9. Škwor - Tváře smutnejch hrdinů
  10. N Mandrage - The Best Of (2007 - 2020)

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 47. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY