Klip "Vlákna" Lenky Dusilové je dechberoucí audiovizuální zážitek

24.11.2020 09:28 - Honza Průša | foto: Animal Music

Lenka Dusilová natočila výjimečné album "Řeka". Na první poslech těžké, ale silné, schopné vytáhnout emoce z morku kostí a vrazit posluchači do očí slzy. To není snaha použít nepatřičně silná slova, to přímo vychází z vlastních zážitků, které s tou deskou mám. A dle komentářů a reakcí na album to hodně lidí chápe podobně a veze se v tom od prvních tónů, ale řada lidí se s tím nepotkala a nedokázala se aktuální tvorbě Dusilové otevřít. Tak už to prostě bývá.

První video k nahrávce do toho jde úplně stejně zostra. Vzniklo k písni "Vlákna", k níž text napsali Lenka Dusilová, Martin Kyšperský a Jakub König. Režie se ujal Viktor Tauš a povedlo se mu vytvořit obrázky s hudbou propletené do dechberoucího celku, který vás ohromí. Alespoň ty, kteří v tónech "Řeky" už několik týdnů plavou. A pro ty druhé to možná bude jen nesrozumitelné rozbíjení a uklízení sádrokartonu.

Ale ten, kdo má to štěstí a dovolí se klipem unést, si rozšíří ten strhující zážitek z Lenčiny aktuální tvorby o další smyslový vjem, který celou tu nádhernou píseň ještě posouvá dál. Takhle dobré video jsem dlouho neviděl. Ať už jde o nápad, střih dokonale zapadající do hudby, emoce, co z toho tečou, i schopnost posunout divákovo vnímání zase někam dál. Nádherná práce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY