Hudebníci, kteří mají rádi hazard

04.12.2020 14:31 - Spolupracovník redakce | foto: facebook Nellyho

K životu hudební star neodmyslitelně patří alkohol, sex, drogy a všeobecně nestandardní styl života. Ostatně hudební kariéra není práce od devíti do pěti. Stejně tak se často muzikanti oddávají hazardním hrám a gamblingu. Přinášíme vám několik muzikantů, kteří se vedle své hudby proslavili i svou vášní pro hazard.
Když máte v bance pár milionů dolarů a žijete divoký rychlý život, je jednoduché pochopit, proč jsou hazardní hry takovým lákadlem. Kombinace nejistoty, očekávání, schopností, štěstí, společenské zábavy, a hlavně vzrušení z vítězství nabízí návaly adrenalinu. Proto i svět hudby a nevázaného životního stylu přirozeně přijal hazard za svůj. V době koronavirových opatření, která postihla jak hudbu, tak hrací automaty, lze svou dávku hazardního adrenalinu dostat třeba na online kasinech.

Frank Sinatra

Frank Sinatra
© facebook interpreta
Otevíráme s jedním z největších zpěváků 20. století, Frankem Sinatrou. Syn italského imigranta z New Jersey byl velmi často spojován nejen s americkým podsvětím ale i s Las Vegas. Jakožto jeden z vůdců neformální skupiny showmanů, Rat Pack, se často oddával své vášní, gamblingu v kasinech města hříchu. Jeho hra se údajně často zvrhávala do výlevů vzteku, kdy bylo Sinatrovy zamítáno další hraní na dluh.

Sinatra miloval gambling natolik, že v roce 1960 koupil společně s hercem a zpěvákem Deanem Martinem a chicagským mafiánem Samem Giancanou komplex Cal Neva Resort & Casino. Pod Sinatrovým vedením se resort stal výhledávaným místem pro tehdejší společenskou smetánku a celebrity. V roce 1968 mu však byla státem Nevada odňata licence na provozování kasina kvůli nezákonným machinacím. Sinatra následně resort prodal.

Lemmy

Lemmy
© Sanctuary Records
Gambling do rock’n’rollu patří dlouhou dobu, ale o těsné propojení se postaral právě Lemmy Kilmister. Jeho láska ke gamblingu nebyla žádným tajemstvím, ačkoli na rozdíl od mnoha svých souputníků byly jeho hazardní preference automaty. Údajně neprojevoval zájem šprtat se pravidla blackjacku a dalších stolních her. Ve vynikajícím dokumentu "Lemmy Forever" je jeho láska a závislost na hazardu dobře vidět. Frontman THE DAMNED, Dave Vanian, sděluje, že Lemmy byl často k vidění v londýnských kasinech, kde se za popíjení oblíbeného Jacka s colou setkával s různými postavičkami podsvětí britského hlavního města. Stejně tak ve svém oblíbeném podniku v Los Angeles Rainbow Bar and Grill strávil taky moře času a ať už sám nebo s přáteli roztáčel bubny. A není žádným tajemstvím, že měl i osobního jednorukého banditu ve svém domě.

Gladys Knight

Gladys Knight
© facebook interpreta
Císařovna soulu, jak se Gladys Knight často přezdívá, zažila ve svém životě mnoho nesnází včetně závislosti na gamblingu. V 80. letech trpěla chronickou potřebou hrát a během jedné neslavné noci prohrála 60 tisíc USD v karetní hře baccarat.

Jak odhalila ve své knize "Between Each Line of Pain and Glory", Gladys přišla kvůli hraní o romantické vztahy, málem celou kariéru a gambling dokonce poškodil vztahy s vlastním synem. Vědoma si své závislosti, vyhledala odbornou pomoc a povedlo se jí vrátit se zpět do normálního života. Není známo, jestli se závislostí stále potýká.

Nelly

Nelly
© facebook interpreta
Rapová star ze St. Louis Nelly, neměl na začátku tisíciletí jen několik veleúspěšných alb, ale rovněž se z něj stal i vášnivý hráč pokeru. Za pokerem jezdil po celém světě a v roce 2007 se účastnil elitních turnajů jako World Series of Poker či The PokerStars European Poker Tour a dalších.

Průlomový singl „Country Grammar“ z eponymní debutní desky jej vyšvihl na pozici první rapové superstar z amerického Středozápadu. Pod labelem Universal Records získal v letech 2003 a 2004 dvě ceny Grammy a o rok později se objevil po boku Chrise Rocka a Adama Sandlera v remaku filmu Trestná lavice.

Nelly je rovněž aktivní v oblasti charity. Založil neziskovou organizaci 4Sho4Kids Foundation, která se zabývá pomoci dětem, které se narodí s drogovou závislostí nebo mají vývojové problémy. Spolu se svou sestrou Jackie Donahue, které byla diagnostikována rakovina, spustili kampaň The Jes Us 4 Jackie. V projektu jde o osvětu mezi Afroameričany o možnosti darování kostní dřeně. Jackie roku 2005 svůj boj s rakovinou prohrála, projekt však běží dál.

(Placená inzerce.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY