Borrtex před Vánocemi vyšle do světa své druhé album

23.11.2020 10:51 - Dan Hájek | foto: facebook umělce

Loni vydaný debut "thōughts" představil talentovaného skladatele Borrtexe. Daniel Bordovský, jak zní jeho civilní jméno, se zpočátku profiloval jako autor hudby k filmům a seriálům pro Netflix, HBO Europe nebo Showtime (většinu z toho materiálu dohledáte na streamovacích platformách). A těsně před vánočními svátky se v obchodech ukáže jeho druhá sólová deska. Ponese název "Harmony".

Daniel za největší zdroje své tvůrčí inspirace bere skladatelské velikány jako James Newton Howard, Danny Elfman a Hans Zimmer. Ve svých vlastních skladbách se zaměřuje spíše na současné pojetí klasiky a neo klasiky se soundtrackovými postupy. K nahrávání "Harmony" využil převážně svého klavíru a minimalistického pojetí. Výslednou kolekci charakterizuje jako shluk rozmanitosti emocí od nostalgie přes sentimentalitu, naději až po optimismus.

"Toto sólové album je mi velmi vzácné, na většinu kompozičních nápadů jsem přišel zcela nečekaně, když jsem zrovna improvizoval na svůj nový, na zakázku vyrobený akustický klavír. Z kreativního procesu jsem pociťoval naplnění a svobodu, protože jsem neměl vlastně vůbec žádná očekávání, a jednoduše jsem si užíval kouzla hudby. Musím ale přiznat, že následná organizace, uspořádání i samotná produkce skladeb z pouhých, poměrně chaoticky vymyšlených nápadů, byla určitě jistou výzvou. Nakonec jsem ale více než velmi spokojený s konečným výsledkem," dodává sám autor.

Deska "Harmony" se do digitální distribuce dostane 20. prosince a Borrtex na ni zařadí těchto dvanáct kompozic: Intro, Crossing, Monde, Fluid, Calme, Spiral, Encanto, Living, Aqua, Propos, Forte, Vera. Chystanou novinku na přelomu října a listopadu podpořilo vydání minialba "Rest". Z něj pochází i skladba "Here", již si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY