taneční, pěveckou a striptérskou skupinou z Prahy 5 - Smíchova - musicserver.cz">

Mig 21 se v klipu "Hej kámo!" konečně stali taneční, pěveckou a striptérskou skupinou z Prahy 5 - Smíchova

18.11.2020 14:41 - Hana Bukáčková | foto: Archiv interpreta

Formace kolem herce a baviče Jiřího Macháčka Mig 21 vydala 16. listopadu 2CD "Hity a rarity". Ta vedle toho nejlepšího přináší i zbrusu novou píseň "Hej kámo!".

Kapela ji dala dohromady během tří dní, což je na ni rekordně krátká doba. Popudem k jejímu vzniku byla touha po starých časech. "Touha sejít se s kamarády, zatančit si a dát si skleničku, ta je stará jako lidstvo samo a v dnešní době je tahle touha ještě o poznání silnější," prozrazuje inspiraci frontman. Za produkcí singlu stojí Lukáš Chromek.

Videoklip se kvůli vládním opatřením natáčel v omezeném režimu. "Rozhodli jsme se obsadit co možná největší počet viruvzdorných herců, těch úplně dřevěných a videoklip jsme si udělali sami. S pomocí Mikyho Křena za kamerou, na chalupě Pavla Hrdličky, podobně jako klip k písni 'Venkovan kluk'," říká Macháček a odhaluje tajemství loutek: "Já jsem si totiž naštěstí vzpomněl, že můj děda s babičkou vyrobili během druhé světové války asi jedenáct marionet, loutek, které už dlouhá léta čekají v garáži na svou příležitost, tak jsme obsadili ty dědečkovy loutky."

Původně mělo ve videoklipu účinkovat 40 striptýzových tanečnic. "Jejich počet jsme v důsledku dodržení vládních opatření smrskli na čtyři a ty jejich kreace jsme si odtančili sami. Jsou tam poměrně ostřejší erotické scény a ty jsme raději přenechali těm loutkám. V čem jsme se ale rozhodně omezit nechtěli, je záměr podpořit myšlenku písně, že mejdan smrtí nekončí, že se nám a, předpokládám, i našim fanouškům chce pořád tančit a pít a žít jako dřív," dodává zpěvák formace, která tak konečně dostála svým slovům a přízvisku taneční, pěvecké a striptérské skupiny z Prahy 5 - Smíchova.

V klipu snoubí všechny vyjmenované aktivity. Ještě k tomu i tradičně dobře baví. Novinka má nápad, opět je vtipná, odvážná a chytlavá. Kombinace loutek se živými herci i zpomalené záběry žonglování s pivy přidávají na originalitě.

P. S.: Taky jste dostali takovou chuť na pivo a jít se bavit mezi lidi? Dobrá provokace, když teď máme všichni zaracha!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY