Scooter v klipu "FCK 2020" oslavují svůj doposud nejhorší rok v historii

23.11.2020 17:19 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Německé trio Scooter o sobě dává po čase opět vědět. "Rok 2020 byl fakt na h***o, proto jsme taky nový singl pojmenovali 'FCK 2020'. Všichni jen doufáme, že v příštím roce konečně budeme moci volně pokračovat v tom, co milujeme a co nám poslední měsíce tolik chybí," uvedl v nedávném rozhovoru frontman H.P. Baxxter.

Důvodů, proč kapela čerstvý kousek nazvala právě "FCK 2020", je ale víc. Před dvaceti lety Scooter natočili singl "Fuck The Millennium", kterým reagovali na tehdejší ohlašovaný konec světa, takže novinka je takovým jeho neoficiálním pokračováním. Jak ale H.P. dále během interview pro německá média potvrdil, i on sám covidem-19 onemocněl. A měl o sebe zpočátku trochu strach. Čemuž se asi ani nelze divit - je mu šestapadesát a již čtyřicet let vcelku hodně kouří. Jak ale dodal, nakonec to to celé ustál jen s nachlazením a několika dny v posteli, za což prý vděčí i svému životnímu nastavení. V singlu se tak vypořádává i s tímto zážitkem.

Co se písně samotné týče, jedou si Skůtři vlastně pořád to svoje - hutný a dutě znějící beat, jednoduchou melodii, uřvaná hesla z úst uřvaného frontmana a lehce zapamatovatelný refrén. A taky klip plný ohňů a spoře oděných děvčat. Tedy vlastně žádná změna, což je ale pro fanoušky asi dobrou zprávou. Stejně tak i fakt, že již brzy Scooter vydají nové album. Bude se jmenovat "God Save The Rave" a předcházet mu bude ještě další singl, který trio natočilo s aktuálně velmi populárním australským DJem a producentem Timmym Trumpetem.

Připomeňme, že pokud by se situace kolem pandemie korony v následujících týdnech rapidně zlepšila a umělci by mohli opět vystupovat, hodlají Scooter koncem ledna 2021 odstartovat své odložené evropské turné. První tři zastávky by trio čekaly v České republice, a to v Pardubicích, Ústí nad Labem a Plzni. Zatím to ale vypadá málo pravděpodobné…



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY