Troye Sivan je v "10/10" blízko popové dokonalosti

10.11.2020 14:11 - Honza Balušek | foto: Universal Music

Digitálně-streamovací doba přináší novinky, na které jsme dosud nebyli příliš zvyklí. Stále častěji se třeba stává, že interpret vydá album a po několika týdnech či měsících na něj přidá další skladbu (či hned několik). Aktuálně své srpnové šestipoložkové EP "In A Dream" o jednu další písničku rozšířil australský talent Troye Sivan.

Sice to může vypadat, že si názvem "10/10" říká o hodnocení hudebních kritiků, ale jejich (= náš) názor mu určitě může být ukradený. Skladba svým obsahem do rozchodového ípička skvěle pasuje: Troye se v ní svěřuje, že chce pro toho druhého být tím nejdůležitějším v jeho životě. Intimní balada patří mezi ty, které se nikdy nemohou dostat do playlistů rádií, ale o to více za ni fanoušci budou zpěváka milovat. Je v ní totiž opravdový.

Ze začátku záměrně zní jako velmi špatné demo pouze s kytarou, postupně a neznatelně se ale rozvine do čisté studiové krásy, která vás v závěru zabalí jako melancholická deka a dokonale pohltí. Právě takovéto detaily dělají z Troye Sivana jednoho z nejoriginálnějších popových zpěváků současnosti. Za 10/10 to není, ale za 9/10 bez problémů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY