Clawfinger se po čtyřech letech vrátí do Česka

06.11.2020 13:02 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Švédská skupina Clawfinger se u nás naposledy zastavila v roce 2017 na festivalech Čarodějáles a Brutal Assault. A přesně za rok, 6. listopadu 2021, se k nám veteráni crossoveru vrátí - zavítají do komornějších prostor pražského klubu Roxy. Koncert pořádá agentura Obscure Promotion, na jejímž webu najdete vstupenky. V předprodeji stojí 790 Kč.

Další dobrou zprávou je, že kromě výběru největších hitů možná zazní i zbrusu nový materiál. Zastávka v Roxy by totiž měla být součástí turné k nyní připravované desce. Po festivalových zastávkách se tak můžeme těšit na klubovou atmosféru, která kapele, jež je známá svou nabušenou a energickou show, vyloženě svědčí. Její schopnost dokonale propojit agresivní hudbu se silnými melodiemi ji ostatně vynesla mezi nejoceňovanější formace, a to již v podstatě od jejího vzniku v roce 1989.

Clawfinger patřili v devadesátých letech k předním ikonám tehdy velmi populárního crossoveru. Za svou kariéru dokonce získali švédskou variaci Cen Grammy a úspěšní byli i po komerční stránce. Kapela v čele se zpěvákem Zakem Tellem však v roce 2013 oznámila přerušení fungování na neurčito. Od té doby koncertuje pouze příležitostně. Minulý rok také vydala singl "Tear You Down", posledním studiovým albem je zatím deska "Life Will Kill You" z roku 2007.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY