Album "The Last Viking" od Leaves' Eyes je ukázkovým příkladem tvůrčího přešlapování

06.11.2020 07:45 - Ondřej Hricko | foto: facebook Leaves' Eyes

Symfo-metalová skupina Leaves' Eyes utrpěla v roce 2016 ránu v podobě odchodu výrazné zpěvačky Liv Kristine. Její místo nahradila finská pěnice Elina Siirala a dva roky nato společnými silami nakopli novou éru albem "Sign of the Dragonhead". Na něj nyní navazují novinkou "The Last Viking".
6/10

Leaves' Eyes - The Last Viking

Skladby: Death Of A King, Chain Of The Golden Horn, Dark Love Empress, Serpents And Dragons, Black Butterfly (feat. Clémentine Delauney), War Of Kings, For Victory, Two Kings One Realm, Flames In The Sky, Serkland, Varangians, Night Of The Ravens, Last Viking, Break Into The Sky Of Aeon
Vydáno: 23.10.2020
Celkový čas: 63:55
Vydavatel: AFM Records

Odchod Liv Kristine byl pro fanoušky velmi úspěšných Leaves' Eyes bolestivý. Zpěvačka s charakteristickým vokálem ukovaným přímo na tělo žánru symfonického metalu udělila kapele tvrdou ránu. Zbylá sestava se pokusila vyjít z marastu naverbováním nového hlasu v podobě šikovné Eliny Siiraly. Jejich první společné album "Sign Of The Dragonhead" nedopadlo sice vyloženě špatně, ale chyběla mu dřívější osobitost a jasný směr.

Ze zažitých kolejí se ovšem skupina nepokusila vyjet ani na novince "The Last Viking". Ta stejně jako její předchůdce čerpá z tematiky vikingů. Tentokrát Leaves' Eyes pějí písně o posledním z nich, králi zvaném Harald Hardrada, jenž padl v bitvě u Stamford Bridge se Sasy, a tím ukončil slavnou éru hrozivých Seveřanů. Už tklivé info "Death Of A King" naznačuje, že album bude prodchnuto žánrovými klišé. A množství folkových a otřepaných symfonických aranží tento předpoklad nikterak nerozvířilo. Hlavní mozek formace Alexander Krull utopil své skladatelské nápady v tunách přepálených zvukových kulis. Německo-norská banda sice i na osmém počinu nabízí určitou kvalitu, tentokrát ovšem na ploše přesahující hodinu zvítězila kvantita.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY