Sophie Ellis-Bextor donutí v "Crying At The Discotheque" plakat možná i vás

02.11.2020 11:58 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Sophie Ellis-Bextor sice minulý rok vydala výběrovku "The Song Diaries", na té ale její největší hity doplnil orchestr. Až letos, konkrétně v pátek 13. listopadu, se dočkáme její skutečně klasické best of kolekce. Zpěvačka ji pojmenovala "Songs From The Kitchen Disco" podle živých přenosů, které pořádala během karantény. A kromě známých písní z její kariéry bude na kompilaci i nějaká ta novinka. Jednou z nich je aktuální singl "Crying At The Discotheque".

Eurodancovým pamětníkům určitě hned vytane na mysli, že se jedná o předělávku dvacet let starého hitu švédské formace Alcazar. A je to tak. Britská hudebnice song pro svou verzi nijak zvlášť neupravovala, ostatně tato striktně diskotéková pecka ani nic víc než trošku modernějšího zvuku po těch dvou dekádách nepotřebovala.

Při přípravách videoklipu ale někdo dostal geniální nápad: Sophie sbalila jen mikrofon, blyštivé šaty, boty a dvě světla a nechala se natočit, jak tuto píseň zpívá v sedmi různých londýnských koncertních prostorách, které v současné době už nějakou dobu zejí prázdnotou. Začne ve sklepních prostorách klubu St Moritz a přes třeba divadlo Apollo se dostane až do O2 Areny. Závěrečný záběr, kdy kamera odjíždí pryč a stále sleduje zpívající Sophie ztracenou uprostřed obrovské arény, vyvolá emoce, jaké byste u tohoto rozjetého disco válu asi nečekali.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY