nabádají teepee v klipu "Closer" - musicserver.cz">

"Zůstaňme tak trochu děckem," nabádají teepee v klipu "Closer"

03.11.2020 15:16 - Hana Bukáčková | foto: Lindsay Oliver

teepee se na podzim rozeběhli do světa: Miroslav Patočka studuje politiku evropských zemí v Kodani, Tereza Lavička-Sladká je na půlroční stáži v berlínském labelu SPRINGSTOFF a Antonín Procházka se v Barceloně zabývá muzikoterapií na bubínky. A Prokop Korba vydal poměrně v tichosti debut svého projektu badfocus.

I přes onu zeměpisnou vzdálenost o sobě dávají vědět povedeným klipem ke "Closer", skladbě o lidské blízkosti (dobrý paradox: vzdálenost versus blízkost), která pochází ze stále aktuální desky "Where the Ocean Breaks". "'Closer' je píseň o lásce, která není milostná. Je o lásce, která vás vždy dovede zpět domů, i ve chvílích, kdy ztrácíte sami sebe. O blízkosti a vztazích s lidmi, kteří jsou tu vždy pro vás, ať se děje cokoliv," představuje song kapela.

Křehkou, zasněnou, intimní píseň s křišťálovými zpěvy efektivně doplnil povedený klip. Je přehlídkou vkusné estetiky a na jeho vzniku se podílel režisér Tomáš Koucký z Old & Rich Production. Ten mimochodem poprvé vdechl život celému videu od námětu až po výslednou podobu. Sám členy dream-popového bandu oslovil, chtěl totiž, aby "Closer" posloužila dobré věci - oslavám třiceti let Zahradní architektury Kurz. Právě zahradní architekt Aleš Kurz vybral prostory na natáčení, v klipu tak můžete rozpoznat Střechy Lucerny, střešní zahrady DRN na Národní třídě, Průhonický park, soukromé zahrady Pampeliška, Sněženka a Slunečnice ve Zbraslavi či hřbitov v Dolních Břežanech.

V hlavních rolích se objevují Bára Hankeová a Šimon Bilina, ale také velmi originální masky z dílny set designérky Andrey Katonové. Ty ve snímku hoří, krvácejí a vůbec jsou plné symbolů. "Masky jsem zvolil jako symbol skořápky/ochrany, jejímž prostřednictvím se během života, jak stárneme, uzavíráme před okolním světem. Stáváme se méně zranitelnými a také méně naivními. Zároveň se ale začneme bát otevřít druhým a to nás izoluje. Proto bychom se měli snažit zůstat stále tak trochu děckem a navazovat opravdové autentické vztahy," říká Koucký.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY