Temní a krvaví Royal Blood singlem "Trouble's Coming" přitvrdili. Inspirací jim byli AC/DC

01.11.2020 17:58 - Ondřej Hricko | foto: Warner Music

Anglické rockové duo Royal Blood je po delší pauze zpět. Úspěšná formace zaujala v roce 2014 originálním eponymním albem, za které získala hned několik zasloužených cen. Špatně nedopadl ani o tři roky mladší nástupce "How Did We Get So Dark?". Od té doby ovšem kapela studiově mlčela.

Nyní však vypustila dravou pecku "Trouble's Coming". Posluchače může překvapit až taneční rytmikou. "Jsme si vědomi toho, že jsme byli dlouho pryč, a nechtěli jsme se vrátit se zvukem, jaký jsme dělali dříve," říká basák a zpěvák Mike Kerr, a vysvětluje tak ostřejší tempo novinky. Jako inspiraci uvádí AC/DC a jejich nesmrtelné kytarové riffy.

Fanoušky potěší také temný, krvavý videoklip, který singl doprovází. Spáchal ho režisér Dir. Lx, který proslul mimo jiné jako tvůrce vizuálů zejména pro rapovou a r'n'b scénu.

Ještě před vydáním čerstvé skladby o sobě Royal Blood dali vědět svou podporou hnutí Black Lives Matter. "Byli jsme popisováni jako dva kluci, kteří dělají hodně hluku, a to už téměř šest let, ale pravdou je, že jsme dva bílí muži, vyhřívající se na vrcholu žánru, který byl vytvořen černou kulturou a černými hudebníky," svěřili se. Připomněli tak své kořeny v bluesové hudbě, která je v jejich rukopisu i nadále patrná.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY