Nelly Furtado připomíná dvacetileté výročí svého debutu "Whoa, Nelly!" reedicí

25.10.2020 18:11 - Honza Balušek | foto: facebook Nelly Furtado

Největší zásah do popkultury sice Nelly Furtado udělala až svou třetí deskou "Loose" s osmi singlovými hity, mnozí fanoušci ale nedají dopustit už na její debut "Whoa, Nelly!", který právě slaví dvacet let od svého vydání. A jak jinak jej připomenout než reedicí s několika bonusovými tracky.

Nelly Furtado - Whoa, Nelly! Expanded
© facebook Nelly Furtado
Nahrávka ve své době dokázala, že ani popové zpěvačky se nemusejí držet jednoho mustru a mohou do své hudby bez problémů absorbovat vlivy z mnoha různých žánrů. Z alba vyšly celkem čtyři singly ("I'm Like A Bird", "Turn Off The Light", "Shit On The Radio (Remember The Days)" a "Hey, Man!") a uchvátilo fanoušky i hudební kritiky. V naší recenzi si tehdy před dvaceti lety odnesla hodnocení 9/10.

Aktuální reedice vychází pouze digitálně a kromě původních dvanácti skladeb na ní najdete pětici nahrávek ze speciální edice, která vyšla původně v roce 2008, a dalších pět kousků, které dosud byly zavřené v archivech. Jedná se sice o živáky a remixy, tedy nikoliv nevydané písničky, ale i tak původní kolekci příjemně rozšiřují.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY