Nový remix "Doteků v zemi" láká na reedice desek Oceánu

26.10.2020 11:19 - Dan Hájek | foto: archiv interpreta

Jak jsme již informovali, letošní podzim přinese reedice desek skupiny Oceán "Dávná zem" a "Pyramida snů". Zároveň se jimi uzavře rok 2020 plný milníků souvisejících s kariérou i osobním životem Petra Muka.

Obě legendární nahrávky prošly novým remasteringem a nabídnou i několik bonusů. U "Dávné země" to bude komplet původních demosnímků natočených v druhé polovině osmdesátých let minulého století v českobudějovickém studiu Ladislava Faktora a zachráněných z archivních pásek. Největším lákadlem se pravděpodobně stane původní verze skladby "Vždyť stačí", která se později objevila v upraveném aranžmá na sólovce Dušana Vozáryho "Déva". "Pyramida snů" bude obsahovat známé písně jako "Narcis", "Večer na zámku", "Noc je jako..." nebo "Černé je nebe". Doplní je kompletní remixové épéčko "Haifa Remix", obohacené tentokrát o zcela novou úpravu songu "Doteků v zemi", kterou pro tuto speciální příležitost vytvořil bubeník Honza Vozáry. Poslechnout si ji můžete níže.

Reedice desek "Dávná zem" a "Pyramida snů" vyjdou v pátek 30. října. Bonusový disk "Dávné země" bude mít tento tracklist: Intro - Ráchel, Dávná zem, Létám, Nic blíž, nic dál, Padají koně, Vyznání, Ráchel, Čas, Havrani, Vždyť stačí, Mys na okraji života. Druhý kotouč "Pyramidy snů" pak vypadá následně: Nepoví (Disco Dub Mix), Poslední soud (Reggae Mix), Doteky v zemi (Good Old Analog Mix), V mlze (Sweet Dance Mix), Doteky (Remix 2020). Obě alba, ať už v rozšířených edicích na 2CD nebo vinylech, můžete předobjednávat na tomto místě, v e-shopu jsou nově k dispozici i trika a mikiny s retro motivy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY