Štěpán Kozub je v novém klipu kapely Nebe "Neviditelný". A spolu s ním i fotbalisté z Baníku nebo Heidi Janků

28.10.2020 17:33 - Hana Bukáčková | foto: Ondřej Koneš

Kapela Nebe o sobě opět dává vědět, a to rovnou s dosud nejvtipnějším videem své kariéry. Píseň se všeříkajícím názvem "Neviditelný" vznikala několik let. Frontman Petr Harazin ji dokončil, ještě když bojoval s alkoholovým démonem. Svým způsobem popisuje jeho pohled na to, jak si tenkrát připadal.

"Demo k této písni je staré nejméně dva roky, ale dotáhli jsme jej až s novou sestavou. Skladba získala pořádný groove a máme velkou radost z toho, jak ve finále zní. Žánrově jsme se pustili do zcela jiných vod, než tomu tak bylo v minulosti, a s novým basákem v kapele dostal song tu správnou šťávu," popisuje kytarista a režisér videa Štěpán Petrů, který svěřil hlavní roli čím dál populárnějšímu ostravskému herci Štěpánu Kozubovi.

"Štěpána jsem viděl na představení 'Tři tygři' v době, kdy byli se svou show v úplných začátcích. Několik dní po představení mě napadl námět klipu přímo pro Štěpána. Nikdo jiný by jeho roli hrát nemohl. Kdyby řekl, že v klipu hrát nechce, nevznikl by," komentuje svůj výběr Petrů. "Kluky jsem potkal několikrát na představení v našem divadle Mír. Lidsky jsme si sedli, slovo dalo slovo a natočili jsme, snad nejen pro nás, zábavný kus," dodává hlavní hrdina.

Snímek vypráví o muži, který má dost svého stereotypu po boku své partnerky a který touží po změně a uznání. V humorně a zároveň reálně pojatém klipu se objevují fotbalisté Baníku Ostrava v čele s kapitánem Janem Laštůvkou nebo zpěvačka Heidi Janků. Výsledkem je povedené retro, které vám vykouzlí úsměv na tváři. Úsměv to však může být hořkosladký - s hlavním hrdinou se totiž může ztotožnit část naší populace, která neumí udělat krok směrem k lepšímu životu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY