Ve vánoční písni Kryštof zpívá i Karel Gott

21.10.2020 14:22 - Milan Menčík | foto: Martin Kubica

Pro fanoušky kapely Kryštof a Karla Gotta nastanou "Vánoce" už 5. listopadu. Právě na tento den je naplánováno zveřejnění duetu, který skupina a slavný zpěvák před časem společně připravili a následně pečlivě utajili. Richard Krajčo je tak autorem nejen poslední skladby, která byla zveřejněna za Gottova života ("Srdce nehasnou" byl také duet, ale s dcerou Charlotte Ellou), ale i té, která bude po dohodě uveřejněna až nyní, více než rok po zpěvákově skonu.

Karel Gott a Kryštof - Vánoce
© Universal
"Je to vlastně písnička, která všechno zapříčinila. Já jsem za ním s touhle písní přišel, je to vánoční song, a poprosil jsem, jestli by ho s námi (s kapelou Kryštof) nenazpíval. Jemu se to naštěstí zalíbilo. A tak jsme se dali vlastně dohromady... On po týdnu našel odvahu a s Ivankou mi zavolali zpátky, jestli bych kromě toho nezkusil napsat i píseň pro něho a Charlotte," prozradil Krajčo v pořadu Showtime na Primě.

Karel Gott píseň slyšel v době, kdy byla hotová ze sedmdesáti procent, i přesto však dal svolení, že může po jeho smrti vyjít. Krajčo o Gottovu účast v písni velmi stál hlavně proto, že nejslavnější český zpěvák je symbolem nejkrásnějších svátků v roce. Kdo by neznal jeho ikonickou nahrávku "Vánoce ve zlaté Praze".

K novému singlu byl natočen i videoklip, který režírovala Krajčova manželka Karin Krajčo Babinská. Premiéra je naplánována na 5. listopadu v devět hodin ráno. A protože se nový song bude týkat Vánoc, dejme si pod článkem ty nejlepší ukázky ze zimní tvorby obou interpretů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY