Honza Jareš vydává své druhé album "Doktor duší"

17.10.2020 11:24 - Milan Menčík | foto: Jan Tichý

Jsou různé typy lidských osudů. Některé radostné, jiné méně. Honza Jareš však rozhodně nepatří k těm, kteří by smutně naříkali nad tím, že jsou nevidomí. Svou zálibu ve zpěvu a hraní na klavír naopak provozuje naplno a nebojí se ani reakcí veřejnosti.

Honza Jareš - Doktor duší
© Radioservis
Již od dob studií populárního zpěvu se kamarádí s hudebním skladatelem Tomášem Kymplem. V roce 2008 vydali první společný počin "Některý lidi", nyní na něj navazují kolekcí "Doktor duší".

"Myšlenka alba se silnou vazbou k Honzovu specifickému příběhu ve mně zrála několik let. Protože nás s Honzou spojuje letité přátelství a mám pocit, že ho docela dobře znám, rozhodl jsem se ušít mu písničky takříkajíc na tělo. Některé skladby jsou skutečnou osobní výpovědí - 'Doktor duší', 'Vnitřní zrak', 'Čtení', 'Na cestách'. Některé jsou vtipnými a zábavnými hudebními bajkami o zvířatech a jejich lidských vlastnostech - 'Tango makaka', 'Nehádej se člověče'. Jsou tu i klasické balady 'Dvě stě let', 'Dobrou noc Aničko' a také rytmičtější písničky 'Lajkuju', 'Rakeťák', 'Peklo' a 'Sun John'. Věřím, že se nám deska povedla a že si Honzův nezaměnitelný hudební projev najde cestu do srdcí posluchačů," říká Kympl.

Právě titulní song "Doktor duší" (na klip se můžete podívat pod článkem) dvanáctkrát vyhrál v hitparádě Českého rozhlasu 2. Nejen z tohoto úspěchu má Jareš velikou radost: "Děkuji Tomášovi za skvělé písničky, jaké pro mě mohl napsat pouze on. A děkuji mu rovněž za důvěru v moje muzikantské schopnosti. Všechny skladby mají krásnou a bohatou harmonii, takže zejména zvládnutí klavírních partů pro mě bylo velkou výzvou. Dnes už tvoří nové písničky součást mého koncertního repertoáru a s radostí mohu potvrdit, že se posluchačům líbí. O tom mě přesvědčují výborné reakce publika na koncertech."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY