Five Finger Death Punch v klipu "Living The Dream" brání americké hodnoty

16.10.2020 12:24 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Fanoušky americké formace Five Finger Death Punch tento týden zasáhla zpráva, že ji už v únoru letošního roku oficiálně opustil kytarista Jason Hook. Schopného intrumentalistu však nahrazuje neméně zdatný Andy James, známý z kapel Sacred Mother Tongue a Fields of the Nephilim. Ještě než společně přichystají novou desku, rozhodli se vydat klip k písni "Living The Dream" z letošní novinky "F8".

Snímek natočený v Los Angeles režisérem Nickem Petersonem je plný symboliky a implicitního sociálního komentáře a v prvé řadě kriticky cílí na vedení Spojených států a nepřímo pak na prezidenta Donalda Trumpa.

"Amerika je krásná myšlenka, která přitahuje přistěhovalce jako já z celého světa do zaslíbené země rovnosti, života, svobody a hledání štěstí. Tato myšlenka je nyní v ohrožení a určité události mi začínají připomínat skutečnosti, kvůli kterým sem mnozí z nás přišli uniknout. Žijeme v ráji manipulátorů, kde lháři a pokrytci fungují bez úhony, zprávy jsou jen názory, politika je krvavý sport a fakta jsou určována konsensem místo pravdy," říká k pojetí videoklipu kytarista a jediný zakládající člen skupiny Zoltan Bathory a dodává: "My jako umělci však máme jedinečnou příležitost vykreslit a zesměšnit absurdnost, abychom zabránili tomu, aby se stala realitou."

Five Finger Death Punch aktuálně vydávají kompilační nahrávku "Decade Of Destruction, Vol. 2". Vedle největších hitů na ní najdeme také několik novinek, včetně písně "Broken World", v níž můžeme poprvé slyšet také kytarovou hru novice Andyho Jamese.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY