říkají AC/DC o svém novém albu "Power Up" - musicserver.cz">

"Malcolm by byl hrdý," říkají AC/DC o svém novém albu "Power Up"

15.10.2020 13:18 - Jiří V. Matýsek | foto: Twitter interpreta

Na dlouho očekáváném albu "Power Up" rockových legend AC/DC se po letech sešla téměř celá slavná sestava skupiny. K neměnné ose, tedy kytaristovi Angusu Youngovi, se vrátil zpěvák Brian Johnson, basák Cliff Williams i bubeník Phil Rudd. Jen jeden schází - doprovodný kytarista Malcolm Young, který v roce 2017 zemřel na následky demence. Jeho post v kapele nahradil synovec bratrů Youngových Stevie. Malcolmův duch je však na nahrávce, jejíž datum vydání je naplánováno na 13. listopadu letošního roku, stále přítomen. Je totiž - v tandemu s bratrem - podepsán pod všemi dvanácti písněmi a na desku přispěl několika charakteristickými riffy.

"Malcolm by byl na nové album hrdý," nechali se slyšet rockeři a dodali, že kolekce "Power Up" je jakousi závětí zesnulého kytaristy. "Vím, že Mal už s námi není," říká kytarista Angus ve videu, které uskupení zveřejnilo na svém YouTube kanálu, a jedním dechem dodává: "Duchovně je ale stále s námi. Ta kapela byla jeho dítě, jeho život. On byl vždycky tím, kdo říkal: 'Pokračujte dál.' Vždycky říkal: 'Být muzikantem je jako být na Titanicu. Skupina se potopí s lodí.' Takhle to viděl."

Venku už je první singl z chystané řadovky, skladba "Shot In The Dark". Jak jsme napsali v našem dřívějším článku, "nepřekvapí. Ve vrchovaté formě se nám dostane typického soundu kapely, který zůstává okamžitě rozpoznatelný". Na druhou stranu, AC/DC tak zůstávají v tomto podivném světě jistotou, na kterou se dá spolehnout.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY