Skupina High Five vydala EP "Every Minute Counts"

13.10.2020 11:50 - Tisková zpráva | foto: High Five

Na novinkovém EP, které formace High Five připravila a nahrála ve spolupráci s producentem Jakubem Alexou, se kapela věnuje popisu různých momentů v průběhu lidského života.

Písnička "Pure (Perfection)" je o mateřství a její text vychází z knihy "Prorok" Chalila Džibrána. "Until We Die (I Won't Fake You)" je o ženě, která hodně riskuje, aby ze svého muže udělala použitelnou bytost. Singl "6AM (Where Did I Go)" je o depresi a neschopnosti vidět na světě to dobré.

Závěrečná šestiminutová skladba "Grieve (Refused to Scream)" zachycuje události ze života frontmana Jana Richtera: "Je to příběh o tom, jak jedna fantastická, krásná žena byla bohužel nucena předat žezlo své dceři příliš brzo a jak jej její dcera převzala se vší úctou, silou a láskou. V rámci toho změnila život nejen sobě, ale i mně a v důsledku toho pak i stvořila život úplně nový."

"Every Minute Counts" skupina připravovala ve zkušebně několik měsíců a za tu dobu si vyměnila velké množství referenčních nahrávek a písničky neustále upravovala. Muzikanti se snažili v písničkách propojit současný moderní sound s retro prvky jako 80's synthy, rockovými kytarami, ale například i reggae breaky na bicí. Zásadním přínosem byla produkce Filipa Gemrotha ve studiu Psáry, který se postaral o mix a mastering nahrávky. Album vyšlo v digitální distribuci Championship Music.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY