Klip "Haze Of Sirens" od Analogrunnera je obrazem hlubin temných pocitů

14.10.2020 08:24 - Dan Hájek | foto: Ladislav Soos

Během loňské tour k tehdy vydanému épéčku "Kolorika" dostal Analogrunner nápad přepracovat jednu ze starších skladeb ze své z dílny. A nyní je nová verze "Haze Of Sirens" zde. Hostuje na ní hudebníkova dvorní zpěvačka Possimiste, která pochází z Estonska, avšak žije na Islandu.

K samotnému natočení musel Matúš Bluem dohledat všechny staré nástroje, které použil při nahrávání originálu. I zde tak znějí zvuky z vintage přístrojů Nord Modular G2 a Alesis MMT-8. Possimiste pak přišla s myšlenkou fiktivního podmořského světa, ve kterém žijí nejenom fantaskní bytosti, ale který funguje i jako jakási metafora k introspektivním pocitům emocionálního vyhoření během táhnoucích se období plných depresí, z nichž se člověk potřebuje vynořit.

Doprovodné video na tento koncept navazuje. Jeho režie se chopila Andrea Horečná a editaci měl pod palcem Roman Dao Tuan. Natáčelo se na Islandu, v Estonsku a na Slovensku. Výsledný snímek zobrazuje onu směs pocitů detailním způsobem, za pomoci citlivých, nerušivých střihů.

Analogrunner doplnil digitální singl "Haze Of Sirens" ještě o čistě akustickou verzi. Zdobí ji atypické perkuse (prozradil, že jde o kovovou škatulku plnou psích mléčných zubů, údery gumové palice o železný box a podobně), svůj prostor dostal i harfový virtuos Jakub Rizman. Hlavní zpěvová linka je zde bez zkreslení a doprovodné vokály dozpíval i sám autor.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY