Hypnos natočili k titulní skladbě z desky "The Blackcrow" temný klip

18.10.2020 11:08 - Jiří V. Matýsek | foto: Petr Salinger / Einheit Prod.

Už za necelé dva týdny (přesně 30. října) se se svou šestou studiovou nahrávkou vrátí deathmetalová formace Hypnos, pohrobek domácích žánrových legend Krabathor. Novinka ponese název "The Blackcrow" a už titul jasně napovídá, že se jedná o pokračování před třemi lety vydaného a kritikou i fanoušky pozitivně přijatého alba "The Whitecrow". Vydává ji německé vydavatelství Eiheit Production, o vinyl se stará domácí label Monster Nation.

"The Whitecrow" se v deathmetalovém hávu zaměřil na to pozitivní v lidských životech. Hlavním hrdinou zde byla postava Bílé vrány. Kráčela po světě a v lidech rozsévala to dobré - světlo, lidskost, naději, důvěru a empatii. Ale řekne-li se A, je potřeba říct i B. Nedobrá doba si žádá návrat k tématům, řekněme, pro death-metal domáčtějším, tedy k odvráceným stránkám lidské duše. A proto přichází "The Blackcrow", dílo, jehož hlavním hrdinou je temné alter-ego hrdiny toho předchozího, bytost skrytá v černém hávu a masce morového doktora. Jak příhodné.

Album se natáčelo v srpnu ve studiu Šopa v Lipově pod dohledem producenta Stanislava Valáška (mimo jiné Silent Stream Of Godless Elegy, Malignant Tumour) a najdeme na něm devět nových skladeb a nově natočený starší kus "In Blood We Trust" ze stejnojmenné kolekce z roku 2000. Venku je i videoklip k titulní písni "The Blackcrow", režíroval jej Milan Basel.

A je to pochmurná, do černé a bílé zahalená podívaná přesně odpovídající skladbě samotné. Ta značí příklon k hrubšímu zvuku, v němž se vzdáleně ozývají blackmetalové ozvěny, přesto si ale výsledek ponechává charakteristickou melodiku Hypnos, tlak a tah na branku. Songu se od úvodního mluveného intra přes osamocený riff, nátlakové rovné sloky až k chytlavému sekanému refrénu s úspěchem daří budovat atmosféru. Snímek střídá prostřihy na onu titulní bytost v černém oděvu s nočními záběry na kapelu. Je to jednoduché, ale velmi působivé.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY