Billie Eilish předvedla svou bondovku u Fallona. Jen s klavírem, černobíle a úchvatně

11.10.2020 14:43 - Honza Balušek | foto: The Tonight Show

Sen Billie Eilish nahrát titulní melodii k filmu s Jamesem Bondem se jí sice splnil už v jejích osmnácti letech, ale jinak jí okolnosti zrovna nepřejí. Ačkoli song "No Time To Die" vyslala do éteru už v únoru (protože snímek měl mít premiéru v dubnu), videoklipu jsme se kvůli pandemii dočkali až před pár dny. Odložená premiéra "Není čas zemřít" totiž měla nově jít do kin v půlce listopadu. A jak fandové bondovek určitě vědí, premiéra byla posléze opět odložena, tentokrát až na duben 2021.

Propagační kolečko však už jen tak přerušit nejde, a tak se zpěvačka se svým bratrem Finneasem zastavila v show Jimmyho Fallona, aby společně skladbu předvedli naživo. I když zastavili je samozřejmě nesprávné slovo, nynější doba nutí umělce improvizovat a svá živá televizní vystoupení koncipovat spíše jako speciální klipy na jeden záběr. Billie a Finneasovi na to v tomto případě stačily jen vstupní prostor do divadla (či nějaké jiné instituce), klavír a černobílá kamera. Výsledkem jsou jednoznačné zimomriavky, a to i bez nájezdu smyčců, které znějí v originále.

Zpěvačka tak znovu a znovu dokazuje, že kromě toho, že svými písněmi promlouvá ke své generaci jako málokterá její kolegyně, je schopna překlenout i mnohagenerační rozdíly a zasáhnout také mnohem starší posluchače.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY