Jamie Cullum chystá svou první vánoční desku

09.10.2020 18:35 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Jamie Cullum měl letos vyrazit na turné, kde chtěl propagovat své loňské album "Taller". Termíny koncertů se ale kvůli aktuální covidové situaci několikrát posunuly a nakonec se téměř všechny uskuteční až v příštím roce. Jednačtyřicetiletý britský muzikant byl mezitím velmi aktivní na sociálních sítích a ve svém domácím studiu stále něco tvořil. A nakonec z toho bude vánoční deska. Ponese jméno "The Pianoman At Christmas" a dočkáme se jí už v listopadu. Prvním lákadlem je písnička "Turn On The Lights", která měla premiéru pár dní zpátky na BBC Radio 2 v show Jo Whiley a kterou si můžete poslechnout pod článkem.

Jamie je známý tím, že vedle vlastní muziky rád předělává i skladby jiných umělců a autorů, což ostatně vyústilo v jeho kontinuální projekt "The Song Society". Chystaná sváteční kolekce však nebude kopírovat zaběhlý formát podobných nahrávek, a místo již milionkrát ohraných a provařených vánočních tradicionálů nabídne originální autorské kusy. Cullum tak naváže na podobný koncept, se kterým přišel Tom Chaplin z Keane na své sólovce "Twelve Tales Of Christmas".

Album "The Pianoman At Christmas" se do obchodů s muzikou dostane v pátek 20. listopadu a Jamie Cullum na něj zařadí těchto deset skladeb: It's Christmas, Beautiful Altogether, Hang Your Lights, The Jolly Fat Man, The Pianoman At Christmas, Turn On The Lights, So Many Santas, Christmas Never Gets Old, How Do You Fly?, Christmas Caught Me Crying.

Titul vyjde fyzicky v mnoha variantách, včetně barevného vinylu, speciálního balíčku s triky, mikinami nebo adventním kalendářem. Nakupovat můžete v Jamieho oficiálním e-shopu, a pokud budete dostatečně rychlí, dostanete navíc i podepsanou pohlednici. A pak už se můžete těšit na jeho pražský koncert, který je plánován na 2. června do prostoru O2 universa.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY