Cohenův bestseller "I'm Your Man" vychází s bonusovým CD, které představí pondělní pražský koncert

02.10.2020 10:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jedním z bestsellerů letošního jarního Velkého knižního čtvrtka se stala autorizovaná biografie Leonarda Cohena "I'm Your Man" z pera významné hudební kronikářky Sylvie Simmonsové. České vydání více než pětisetstránkové publikace s bohatým fotografickým doprovodem v překladu Pavla Pokorného provázely nadšené ohlasy čtenářů i recenzentů. Navzdory uzavření kamenných knihkupectví během jarní koronavirové krize se prodaly čtyři tisíce výtisků. Na předvánoční trh chystá Prostor ve spolupráci s vydavatelstvím Tranzistor limitované dárkové vydání, jehož součástí je CD s devíti Cohenovými hity v podání zpěvačky Barbory Mochowe a smyčcového kvarteta Unique Quartet.

Tisková konference s protagonisty alba se koná v pondělí 5. října 2020 v 16.30 v klubu Jazz Dock, Janáčkovo nábř. 3249/2, Praha 5. Následuje koncert, během něhož CD pokřtíme.

S nápadem alba coververzí Cohenových písní v podání talentované zpěvačky Barbory Mochowe přišel nakladatel Aleš Lederer. "Slyšel jsem Báru zpívat 'Hallelujah' na slavnostním večeru k třicátému výročí Prostoru a byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. Drobná, štíhlá dívka s tváří Madony se postavila před dav šumících hostů s cinkajícími skleničkami a vysekla Cohenovu hymnu čistě a procítěně, že všichni kolem rázem ztichli a naslouchali jako uhranutí. Přistihl jsem se, že zpívám také a že mě přemáhá dojetí. Už tehdy jsme v redakci připravovali vydání biografie Leonarda Cohena, jehož hudba mě provází od mých patnácti let. Napadlo mě udělat něco neobvyklého - připojit ke knize CD s Cohenovými hity právě v podání Báry. Vydáním životopisu a hudebního bonusu vzdávám hold muži, který mě svou tvorbou ovlivnil na celý život. Interpretace jeho písní Barborou Mochowou s doprovodem Unique Quartetu je výjimečná," dodává koproducent alba Aleš Lederer.

Album se skládá z devíti písní "True Love Leaves No Traces", "Sisters Of Mercy", "Hallelujah", "Famous Blue Raincoat", "Take This Waltz", "Love Itself", "Suzanne", "The Traitor" a "If It Be Your Will". O hudební produkci a aranže se postarala zpěvačka Barobora Mochowa společně s houslistou a aranžérem Alexeyem Aslamasem a Unique quartet ve složení Vladan Maljinak (viola), Anton Čonka (housle) a Šimon Marek (violoncello). Nahrávka vznikla ve studiu Jámor v čele se zvukovým mistrem Ondřejem Ježkem. Masteringu se ujal Tomáš Karásek.

Barbora Mochowa je výrazná mladá zpěvačka a pianistka, která se těší stále větší popularitě. V rámci hudebních cen Žebřík získala druhé místo v kategorii objev roku. V roce 2019 se stala finalistkou českého národního kola na Eurovision Song Contest 2019 s písní "True Colors". Samostatně je CD neprodejné, vybrané písně vyjdou i digitálně. Dárkový set (kniha + CD) v luxusním černém pouzdru se zlatou ražbou za 997 Kč potěší svou stylovostí všechny příznivce Leonarda Cohena.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY