vzkazuje Paloma Faith v působivém singlu "Better Than This" - musicserver.cz">

"Lepší už to nebude," vzkazuje Paloma Faith v působivém singlu "Better Than This"

01.10.2020 16:41 - Lukáš Boček | foto: Facebook interpretky

Paloma Faith si vždy potrpěla na velké skladby se silnými refrény a ani novinka "Better Than This" není jiná. Devětatřicetiletá rodilá Londýňanka se v novém singlu zvukově přiblížila tvorbě australské kolegyně Sii a netradičně se dotýká závažných celospolečenských témat.

Melodramatické video sleduje zpěvačku před spoustou televizních obrazovek, na nichž se odehrávají velké tragédie posledních mnoha let, včetně globálního oteplování či války v Iráku. Díky vizuálnímu zpracování tak můžeme skladbu vnímat hned dvojím způsobem - je možné ji brát jako ódu na silný vztah lidí, který prochází velkou, zdánlivě neřešitelnou krizí. Původní (a několikrát zopakovaná) část textu "lepší už to nebude" se však v závěru změní na "pokud najdeme jeden druhého, teprve poté se vše zlepší". Před posluchačem tak vyvstane i druhé možné vysvětlení, že text je především apelem na soudržnost lidského pokolení, který je v dnešní nelehké době více než aktuální.

Skvěle vygradovaná píseň je upoutávkou na nové album "Infinite Things", které by mělo vyjít ještě letos. Další podrobnosti by měla Paloma zveřejnit v nejbližších dnech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY