"Woven Song" Ólafura Arnaldse je meditací plnou víry

02.10.2020 10:16 - Dan Hájek | foto: Marino Thorlacius

V době vydání videa ke skladbě "Back To The Sky" sliboval Ólafur Arnalds sled hned několika novinek naráz. Nějaký ten týden je již známo, že na počátku listopadu se dočkáme jeho nové desky, která dostala symbolický název "Some Kind Of Peace". V tuto chvíli je taktéž jasné, že na nahrávce se coby hosté objeví kromě JFDR (propůjčila hlas již zmíněné "Back To The Sky") i Bonobo a Josin. Nejnovější návnadou na celý komplet je teď singl "Woven Song".

Ólafur o křehké kompozici prozrazuje, že to byl jeden z prvních dokončených tracků pro chystanou kolekci. Zároveň doplňuje, že se stala hodně určující pro samotný proces psaní zbytku nového materiálu. Popisuje všeobjímající vnitřní pocity pramenící z toho, že ať už se během svého pozemského putování dostanete na jakékoliv nové místo, do jakékoliv dříve neprožité situace, vždy nad vámi nějaká nadpřirozená síla stále drží ochrannou ruku. Je to prý jakási úvaha o víře, která otevírá naše srdce a která objímá cosi nadpozemského okolo nás.

Doprovodné video režíroval Thomas Vanz. Arnaldsovu myšlenku zhmotnil prostřednictvím záběrů na naši planetu a okolní vesmír zahalených do poutavé vizualizace nadpřirozena. Vzniklo tak velmi úzké pouto mezi hudební složkou a obrazovým ztvárněním.

Album "Some Kind Of Peace" nakonec vyjde v pátek 6. listopadu a Ólafur Arnalds na něj nachystal tuto desítku kompozic: Loom (feat. Bonobo), Woven Song, Spiral, Still/Sound, Back To The Sky (feat. JFDR), Zero, New Grass, The Bottom Line (feat. Josin), We Contain Multitudes, Undone. Sběratelé se můžou vedle vinylu a CD poohlédnout po limitované edici s podepsaným artprintem. K zakoupení je třeba na tomto místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY