"Echoes" jen s kytarou. I takto umí Roosevelt zaujmout

28.09.2020 18:57 - Dan Hájek | foto: Roosevelt

Singl "Echoes" vydal Roosevelt na sklonku léta. Původní verze šlapala v tanečním rytmu a v jeho jasně rozpoznatelných zvukových plochách. Koncem minulého týdne Marius Lauber, jak zní jeho občanské jméno, zveřejnil videa z jeho natáčení a jako specialitku přihodil i zcela nečekanou úpravu.

Německý muzikant při jejím vzniku samotnou píseň rozmontoval do základu a primárně vsadil na zvuk kytary, pro který upravil i jinak celkem členitou melodii. Zároveň ubral tempo, a tak je výsledkem téměř balada. Naplno tak vyzní prosté poselství songu, které dokresluje Rooseveltův typický hlasový projev.

Čerstvá verze se dočkala i doprovodného live videa. Vzniklo jednoho večera během západu slunce na jedné ze střech v místech, kde se Marius pohybuje. Snímek vytvořila dvojice Lenny Rothenberg a Marius Möller. Podařilo se jí přitom zachytit onu až romantickou idylku dané chvíle, v druhém sledu zároveň vyplave na povrch nevratné zjištění pocitu osamění a nemožnosti živého hraní, které Rooseveltovi prý hodně chybí.

"Echoes" je již druhým samostatným singlem - navazuje na již dříve vydaný kousek "Sign". Sám autor zatím neuvedl, zda obě kompozice budou součástí následovníka desky "Young Romance". Jediná potvrzená informace se tak v tuto chvíli týká jeho chystané jarní tour (pokud tedy situace povolí). Českou zastávku však momentálně nemá v plánu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY