Bratři lákají na chystaný debut geometrickým klipem "Signal"

26.09.2020 17:35 - Dan Hájek | foto: Alexandra Hrašková

Bratři v těchto dnech finišují se svým velkým debutem. Dočkat bychom se ho měli příští rok a dvojice na něj aktuálně láká singlem "Signal".

Track tepe v tempu techna a IDM a v plné škále ukazuje, jak dvojčata Jiří a Ondřej pracují se zvukem a jak si pohrávají s každým sebemenším detailem. Hojně přitom pracují s analogovými a modulárními syntezátory, úspěšně tak navazují na předchozí dva tracky "Monarch" a "Manual". K novince vzniklo i minimalistické doprovodné video. Vytvořili ho Deja VJ a Jan Kočí z Xlabu a svým pojetím bude fungovat i jako povedená projekce během živých setů uskupení.

Zatím nepojmenované album produkuje vyhledávaný berlínský producent Hannes Bieger. "Když jsme mu psali první mail, absolutně jsme nečekali, že odpoví, protože je opravdu žádaný. Napsal, že se mu tracky velmi líbí, a od té doby mu posíláme každý track na mixing," neskrývají nadšení. "Je to legenda, zvukový král, který míchal snad všechny elektronický legendy, co posloucháme. Navíc se začal zajímat i o to, jak hrajeme live, propojil nás s labelem Awesome Soundwave, který se soustředí jen na live elektronický projekty. Pro nás je to motivace se posunout jak zvukově, tak i co se týká nových koncertů v zahraničí," doplňuje Jirka.

Od vydání épéčka "Monster" utekly již tři roky. Před vydáním novinky Bratři plánují speciální koncert v pražském Paláci Akropolis v rámci série EuroConnections. Pokud situace dovolí, zahrají zde po boku rakouské skupiny Drahthaus ve čtvrtek 8. října. Vstupenky můžete zakoupit třeba tady.

Sourozenci se mimo jiné stali finalisty selekce na cenu Music Moves Europe Talent Awards. Do 7. ledna 2021 se hlasuje o cenu veřejnosti, osm vítězů vybere odborná porota. Více podrobností najdete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY