Anathema přerušuje svou činnost

23.09.2020 15:03 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Kultuře nepřející okolnosti letošního roku si začínají vybírat svou daň nejen mezi kluby a pořadateli, ale už i mezi kapelami samotnými. Jednou z nich je i Anathema. V úterý tato britská formace zveřejnila na sociálních sítích, že si právě kvůli koronaviru dává pauzu.

Celý text prohlášení zní takto:

"Drahá anathemovská rodino,
tenhle rok se s žádným předcházejícím nedá porovnávat. Všichni čelíme - a myslíme tím i jednoho každého z vás - nepředvídatelným výzvám, které zasáhly jak naše profesní, tak osobní životy. Události tohoto roku nám v této těžké době nedávají jinou možnost než přerušit činnost na neurčito. Nastal čas, abychom se coby individuality vydali hledat nové cestičky životem.
Jsme nesmírně vděční za veškerou dlouhodobou podporu. Láska a respekt, kterou máme vůči našim fanouškům za to, že nám dali nejlepší roky našich životů, je nekonečná. Velkorysost, s níž jste reagovali na neočekávané zrušení turné, si budeme pamatovat navždy.
Nikdy bychom nečekali, že se letošní rok vyvine zrovna takhle.
Mockrát, mockrát děkujeme. Anathema."

Anathema vznikla v roce 1990 v Liverpoolu. Za třicet let své dosavadní kariéry prošla řadou žánrových proměn: v polovině devadesátých let patřila k vůdčím spolkům v oblasti gothic metalu, později se přiklonila spíše k progresivnímu rocku, který se ovšem nebál ani popových výletů. Několikrát hrála i v Česku, naposledy v roce 2019 na festivalu Brutal Assault v Jaroměři.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY