Hudební ceny Vinyla oslaví deset let, podzim zahájí devíti koncerty

21.09.2020 13:14 - Tisková zpráva | foto: archiv interpreta

Do desátého ročníku vstupují hudební ceny Vinyla, jejichž organizátoři chystají devět koncertních večerů. Několik měsíců připravovanou sérii akcí průběžného festivalu Vinyla by rádi realizovali i s vědomím pravděpodobných klubových omezení. V plánu jsou od přelomu září a října až do prosince převážně brněnská vystoupení Oldřicha Janoty s Martinem Kyšperským, kapely Hm... a projektu Solárium, Severního nástupiště nebo dvojice P/ST. Své výročí ceny slaví také novým logem a webovými stránkami od respektovaného Anymade Studia.

Průběžný festival Vinyla 2020 zahájí v pondělí 30. září v brněnském Kabinetu Múz společný koncert kapely Hm... a projektu Solárium Ondřeje Kyase a Aleše Pilgra. V říjnu tamtéž zahrají 7krát3 s Hellwanou a Oldřich Janota s Martinem Kyšperským, v listopadu Kurvy Češi s V0nt a výjimečně ve znojemském klubu GoGo Science Killer a Snackthief. Následovat budou opět brněnská vystoupení Black Tar Jesus s Tamarou a v prosinci program uzavřou koncerty P/ST s Matkou a Severního nástupiště s Billow.

"Hudební ceny Vinyla nejsou jednorázovou událostí spojenou pouze s jedním slavnostním večerem v Praze, na programu pracujeme celoročně. V létě jsme bohužel museli zrušit náš plánovaný program na Letní filmové škole Uherské Hradiště 2020, o to více jsme se ale soustředili na přípravu podzimního programu," říká za koordinátory Vinyly Pavel Uretšlégr. "Jsme si vědomi avizovaných (klubových) omezení. Program a jeho podobu budeme operativně upravovat tak, aby jej bylo možné realizovat v maximální možné míře a s respektem a ohleduplností vůči divákům i vystupujícím," dodává druhý z koordinátorů Vinyly Tomáš Grombíř.

Jedním z cílů organizátorů Vinyly je zařazování hudby do širšího společenského kontextu, poukázání na kvalitní hudební produkci a stírání hranic mezi mainstreamovou a alternativní hudbou. Umělci nominovaní za rok 2020 budou ohlášeni tradičně v první polovině prosince. Slavnostní vyhlášení X. ročníku Vinyly se uskuteční 24. února 2021 opět v pražském Lucerna Music Baru. U příležitosti výročí cen organizátoři představují také nové webové stránky a nové logo Vinyly od Anymade Studia, které stojí mimo jiné za aktuální vizuální identitou Galerie Hlavního města Prahy nebo Lunchmeat Festivalu. Studio Petra Cabalky a Filipa Nerada má na svém kontě řadu ocenění v soutěžích jako například Nejkrásnější kniha roku či Czech Grand Design.

Přehled plánovaných akcí Průběžného festivalu Vinyla 2020:

30. 9. Hm... / Solárium, Brno (Kabinet Múz)
15. 10. 7krát3 / Hellwana, Brno (Kabinet Múz)
22. 10. Oldřich Janota / Martin E. Kyšperský, Brno (Kabinet Múz)
07. 11. V0nt / Kurvy Češi, Brno (Kabinet Múz)
21. 11. Science Killer / Snackthief, Znojmo (GoGo Music Klub)
27. 11. Black Tar Jesus / Tamara, Brno (Kabinet Múz)
08. 12. P/ST / Matka, Brno (Kabinet Múz)
16. 12. Severní nástupiště / Billow, Brno (Kabinet Múz)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY