Sebastian se ve videoklipu "Prach" nedobrovolně vydává na road trip. V chytlavé písni mu hostuje Lipo

22.09.2020 11:32 - David Böhm | foto: Radek Kudláček

Sebastian posledních několik let hudebně zraje, důkazem budiž naše recenze desky "Rub a líc". V uměleckém rozvoji pokračuje i nadále, nyní však pod domácí pobočkou Universal Music. V novince "Prach", která zaujme chytlavým kytarovým riffem, mu hostuje Lipo. O tuto spolupráci měl Sebastian zájem již delší dobu, ale až přechod k jinému labelu se ukázal jako ten správný čas.

Kombinace popu, rocku a country možná trochu evokuje Ameriku a právě její zemědělský středozápad se stal inspirací pro klip. O ten se režisérsky postaral právě host, vlastním jménem Jonáš Červinka. "Napadl mě děj téhle krátké road movie, která má pro mnohé možná trochu nečekané vyústění. Chtěl jsem diváka donutit sledovat video až do samého konce a nechat ho tipovat, jak to se Sebastianem dopadne," líčí. Zpěváka sledujeme spoutaného v zadní části vozu, s nímž řidička uhání neznámo kam. Autor hitu "Toulavá" se posléze pokusí o útěk. A vzhledem k tomu, že v textu zazní například: "Ze dvou lidí zbyl jen prach rozsypanejch po cestách," je závěr videa opravdu překvapivý.

Velké změny nastaly pro Sebastiana letos na jaře, kdy se snažil využít volný čas skládáním a natáčením nového materiálu. Trápil se však bez nějakého výsledku. Nakonec mu vítr do plachet vrátily až instrumentálka od producenta ODD a náčrt textu. "Sedl jsem si do studia a poslal jim zpět nápady na sloky a refrén jsem trošku předělal. Klukům se melodie líbily a Jonáš začal pracovat na textu. Já jsem pak ještě malým textovým kouskem přispěl a společně jsme dali písničku do kupy," vzpomíná. V plánu má nyní vydávat singly, s nimiž by rád vyrazil na turné. To by mělo vyvrcholit ve Foru Karlín.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY