Kapela Bratři byla nominována na prestižní cenu The Music Moves European Talents 2021

20.09.2020 08:44 - Tisková zpráva | foto: Soundczech

Ceny Music Moves European Talents 2021, které každoročně uděluje Evropská unie, znají své letošní nominované. Ti byli za účasti evropské komisařky pro kulturu Mariy Gabriel vyhlášeni v Berlíně. Mezi šestnácti vybranými projekty má Česká republika své želízko v ohni, je jím elektronický projekt Bratři.

Pokud srovnáme počty muzikantů, kteří pocházejí z angloamerického prostředí s těmi z kontinentální Evropy, je procento těch druhých poměrně malé. A právě je jedním z hlavních úkolů cen The Music Moves European Talents umožnit nastartovat mezinárodní kariéru formacím, které by se na vrchol prokousávaly jen velmi pomalu.

Všech šestnáct nominovaných umělců získá podporu v oblasti propagace. Odborná porota zvolí osm vítězů, přičemž každý získá cenu v hodnotě 10 000 eur, která bude využita k rozvoji jejich mezinárodní kariéry. Navíc od 18. září do 7. ledna 2021 je možné hlasovat v rámci Public Choice Awards. Vítěz si odnese finanční prémii v hodnotě 5 000 EUR. Hlasuje se přímo na webových stránkách Music Moves Europe Talent Awards.

Skuteční bratři - dvojčata Jiří a Ondřej - jsou novou tváří domácí elektronické scény. Jejich hudba kombinuje chytlavé taneční motivy s technem a ambientními atmosférami. Centrální hybnou silou jejich muziky je kombinace živých bicích a beatů s charakteristickým zvukem modulárních syntezátorů. Debutové EP Monster vydali v roce 2017, následoval singl "Manual" (2018). Od svého vzniku hráli na řadě jak domácích (mimo jiné Rock For People, Colours Of Ostrava, Beseda u bigbítu), tak zahraničních (například Tallin Music Weeks, kde se jejich set umístil mezi deseti nejlepšími) festivalů. V roce 2019 následoval singl "Monarch", další skladba s názvem "Signal" vychází v druhé půlce září a přímo předznamenává vydání plnohodnotného alba.

A co na zprávu o nominaci samotní Bratři? "Pro nás je tahle nominace velmi důležitý okamžik. Je to důkaz toho, že to, co děláme, má smysl i v zahraničí. Je to velká motivace v tom pokračovat i přes překážky, které nám tento rok přichystal. Když se podíváme, kdo všechno tuhle cenu vyhrál, tak je skvělý být už jen mezi nominovanými!"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY