Michal Horák je "Vpoho"

17.09.2020 12:19 - Hana Bukáčková | foto: Kryštof Gráf

Michal Horák přichází s novým singlem. Jmenuje se "Vpoho", a jak už to u tohoto muzikanta bývá zvykem, je velmi pozitivní a nepostrádá upřímný humor. "Písnička v podstatě vznikla na myšlence, že občas nevidím drobnosti, ze kterejch bych mohl mít radost. Že to beru jako samozřejmost. No, a děj klipu, kde se střídá moje představa s realitou, to podle mě luxusně vystihuje, ač teda trochu oklikou. Ale snad to divákům dojde," říká jeden z objevů loňského roku.

V textu skladby zaujme mimo jiné prakticky nepoužívané slovo čokapik a Horák k ní natočil video, v němž si jednu z rolí střihl herec Hynek Čermák. "Hynek byl jasná volba, jak šlo o hustýho šéfa. No, a na Hynka jsem to uhrál přes jeho ženu Verču, která je podle všeho moje fanynka, což je mi velkou ctí," popisuje písničkář.

Ve výpravném snímku v režii Martina Hammerschlaga pak ve společnosti tanečnic vystřídal různé role - například baristu, rapujícího basketbalistu, stal se zaměstnancem století a jako pilot a kaskadér si pod dohledem profesionálů vyzkoušel i tandemový seskok z letadla. "Na to, že mám tyhle adrenalinový záležitosti rád a už jsem zkusil leccos včetně skoku na laně, tak jsem byl ze seskoku ze 4 km teda vystrašenej jak blázen. A to jsem dokonce během natáčení skákal dvakrát, jednou na zkoušku a jednou naostro. Ale musím říct, že bych si to klidně zopakoval, byl to neskutečnej zážitek," vzpomíná.

Novinka je svěží a opět baví. Na první pohled je znát, že Michal Horák disponoval větším rozpočtem. Pozorným fanouškům neunikne, že na basketbalovém dresu mu neladí číslo na vršku s tím na šortkách. Ani to, že to nejsou jeho nohy, které driblují ke koši (kraťasy jsou podstatně kratší). Ale to nám nevadí, my mu to rádi odpustíme, protože je to opět jiné, než to, co slýcháme z tuctových rádií a vídáme z tuctových televizí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY