Stein27 obhájil prvenství v albové hitparádě. Nejúspěšnější novinku má Metallica, zato Katy Perry propadla

09.09.2020 17:13 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Rádiový éter si už pošesté za sebou podmanila Ava Max, číslo jedna obhájil také Stein27 v albové části žebříčků. Do pořadí promluvilo několik novinek, z nichž nejlépe dopadla Metallica se živou nahrávkou "S&M 2". Naopak Katy Perry skončila s deskou "Smile" hluboko v poli poražených.
Ava Max - Kings & Queens
© facebook interpreta
RÁDIA - Ava Max s "Kings & Queens" definitivně překonala svůj průlomový hit "Sweet But Psycho". Už minule se roztančená písnička dva roky starému singlu pátým vítězným vavřínem vyrovnala, nyní přidává triumf s pořadovým číslem šest.

Z dvojky už však zpěvačce dýchá na záda The Weeknd. Právě třicetiletý Kanaďan letos nasbíral největší počet prvenství - s celosvětovým hitem "Blinding Lights" vévodil pořadí deset týdnů. Nyní se na stupně vítězů probojoval s dalším singlem "In Your Eyes". Na stříbro poskočil z minulé sedmičky.

Zato na dalších místech se nestalo vůbec nic. Chinaski zůstali s písní "Kapradí" třetí a ani na pozicích od čtyřky do šestky nedošlo k promíchání pořadí.

Drobné změny přináší alespoň druhá polovina elitní desítky. Na sedmý post zaútočili Marshmello a Halsey s "Be Kind", osmí jsou Martin Garrix a John Martin zásluhou "Higher Ground".

Nejúspěšnější novinka odstartovala ve čtvrté desítce. Novozélandský producent Jawsh 685 a Jason Derulo už se "Savage Love" dobyli celou řadu oficiálních hitparád. Jedničku ukořistili například ve Velké Británii, Kanadě, Austrálii, Švédsku nebo Německu. Dá se tedy očekávat, že v následujících týdnech ji budeme často slýchávat i z našeho éteru.

Za čerstvou hudbou na padesáté příčce stojí Nykki. Možná by vás podle této informace ani nenapadlo, že jde o českou zpěvačku. "Home To You" má být jedna z vlaštovek ohlašujících její chystané debutové album. Interpretka nedávno podepsala smlouvu s britským distributorem, nechme se tedy překvapit, s čím v budoucnu přijde.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ava Max - Kings & Queens
  2. The Weeknd - In Your Eyes
  3. Chinaski - Kapradí
  4. Topic - Breaking Me
  5. R3hab feat. Timmy Trumpet - 911
  6. Lewis Capaldi - Before You Go
  7. Marshmello & Halsey - Be Kind
  8. Martin Garrix feat. John Martin - Higher Ground
  9. Mirai - Yahoda
  10. Ray Dalton - In My Bones


Stein27 - Teorie pádu
© instagram interpreta
ALBA - Stein27 nevyklízí pozice a po minulém debutu v čele žebříčku přidává triumf s pořadovým číslem dvě. Album "Teorie pádu" bude u fanoušků zřejmě ještě nějakou dobu rezonovat, protože jeho křty se uskuteční až v následujících měsících. Nejprve se slavnostního aktu dočkají 17. října posluchači v Brně, 18. prosince přijde na řadu pražský křest.

Nemění se ani obsazení druhého a třetího místa. Viktor Sheen s nahrávkou "Černobílej svět" i Ektor s titulem "Original" bodují na stupních vítězů už pěknou řádku týdnů a zatím se nezdá, že by jejich počinům docházel dech.

V první desítce se objevily dvě novinky. O tu lépe umístěnou se zasloužila Metallica. Kultovní skupina se loni po dvaceti letech na pódiu sešla se symfonickým orchestrem ze San Francisca, čímž vzniklo pokračování projektu "S&M". Už loni na podzim byl záznam k vidění v kinech a nyní si ho fanoušci mohou pořídit i domů. Bramborová příčka značí, že to dělají ve slušném počtu.

Do první pětice se vměstnal také Petr Novák, zpěvák, který by před několika dny oslavil své 75. narozeniny. Výběr "12 nej / Originální nahrávky" obsahuje nejen původní best of sestavené v osmdesátých letech a posvěcené samotným interpretem, ale i spoustu bonusů.

Na osmadvacátém místě se usadil oceňovaný jazzman Gregory Porter s "All Rise". Třicítku nejžádanějších uzavírá David Bowie s koncertním záznamem z roku 1974, který vyšel pod názvem "I'm Only Dancing (The Soul Tour 74)".

Až pětatřicátou pozici přisoudili posluchači Katy Perry. Někdejší hvězda světových hitparád se svou pátou studiovkou "Smile" nenavázala na výsledek tři roky staré nahrávky "Witness". Už ta byla ve své době považována za nepříliš úspěšnou, u nás přesto tehdy startovala na třetím místě a několik týdnů vydržela v top desítce.

Top 10 - alba:
  1. Stein27 - Teorie pádu
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. Ektor - Original
  4. N Metallica - S&M 2 (Live)
  5. N Petr Novák - 12 nej / Originální nahrávky
  6. Harry Styles - Fine Line
  7. Robin Zoot - Pouzar
  8. The Weeknd - After Hours
  9. Juice Wrld - Legends Never Die
  10. Gleb - Leto v kufri

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 36. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY