MarZ pokřtí své album ve vile Štvanice

08.09.2020 18:40 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Zpěvačka Markéta Zdeňková společně se skupinou MarZ sklízí pochvalné ódy na eponymní album, které vyšlo během březnové pandemie. Jako jedni z prvních uskutečnili on-line křest za pomoci iniciativy #nechodven, která zprostředkovává streamované koncerty bez účasti diváků. Ti mohli vystoupení sledovat živě ze svých domovů. Nyní se stále rostoucí počet fanoušků dočká reálného křtu a koncertu, a to 16. září v pražském klubu Vila Štvanice.

MarZ
© Tranzistor
Album vyšlo teprve před pár měsíci a už se těší pochvalným recenzím a skvělému ohlasu posluchačů. "Je to folk, pop, rock, jazz? Nevím a nezajímá mě to vlastně. Jsou to v prvé řadě silné a dobré písničky," píše Jindřich Goth na serveru iDnes. "Markéta Zdeňková báječně zpívá. Její hlas má velký rozsah a jedinečnou barevnost a výstižně zrcadlí jemnost, něhu, ale i dramatické situace, ironii a nadsázku," glosuje na ČRo Vltava Milan Bátor.

Dcera známého jazzového pianisty Zdeňka Zdeňka tak dokazuje, že je nejen silnou skladatelkou a písničkářkou nové generace, ale i velmi osobitou textařkou. Její tvorba se pohybuje na pomezí žánrů folku a rocku a nabízí širokou škálu témat od tajemného dědictví předků přes trable se stydlivým milencem až po meditativní plavbu vesmírem.

Na novém albu se podíleli výrazní hudebníci v čele s trombonistou a zpěvákem Štěpánem Janouškem (Skety), basistou Milošem Klápštěm (Aneta Langerová), bubeníkem Jakubem Šindlerem (Bert & Friends) či kytaristou Daliborem Hrubešem (Emozpěv). Nahrávka vznikla ve studiu Sono a věrně zachycuje zvuk a náboj kapely při koncertech. Ten si budou moci fanoušci vychutnat plnými doušky již ve středu 16. září v pražském klubu Vila Štvanice. Album pokřtí malíř Oto Placht, který propůjčil svůj obraz na titulku alba. Jako host se představí přední český hráč na tabla a multiinstrumentalista Tomáš Reindl alias Omnion a o afterparty se postará DJ beat.cut. Ještě předtím se MarZ představí jako host skupiny minus123minut v pražském klubu Cross, a to 10. září.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY