Barbora Poláková se díky "PoloVině" konečně dočkala filmového hitu

08.09.2020 16:25 - Hana Bukáčková | foto: Rudolf Havlík

Barbora Poláková nezahálí: prázdniny využila k otevření vlastního obchodu s výběrovým oblečením a doplňky Poďsi a nyní přichází s novou písní "PoloVina". Napsala ji u příležitosti vzniku filmu "Bábovky" natočeného podle románové předlohy Radky Třeštíkové. Zpěvačka a herečka v tomto snímku ztvárnila roli Karolíny.

"Producent 'Bábovek' Petr Erben mi zavolal poprvé asi tak před dvěma lety, že by k filmu chtěli ode mne napsat píseň. Potom - asi až rok poté - teprv přišla i nabídka, abych ve filmu hrála. Než jsme s mým kapelníkem Davidem Hlaváčem začali psát text, sešli jsme se s Radkou Třeštíkovou. Bylo pro nás nejdůležitější, co znamená ten příběh pro ni, s čím ho psala... atd," vysvětluje autorka a dodává: "Při psaní jsme nejvíce vycházeli z milostného trojúhelníku, ve kterém se ocitla moje postava Karolíny. Bylo mi to logicky nejbližší. Ale ten hlavní motiv písně, kterým je pro mne nesení zodpovědnosti za jakýkoliv vztah, nejen partnerský, ale i přátelský, spojuje všechny postavy."

Zajímavostí je, že do finální podoby songu, který reflektuje emoční sítě a oboustranné viny, přispěla i čerstvá držitelka Ceny Anděl Beata Hlavenková. Výsledek svojí poetikou navazuje na předchozí Bářinu tvorbu, ve které si ráda hraje se slovy. To mě na ní baví. Někteří jí na sociálních sítích vyčítají, že tato píseň nepatří k jejím zrovna povedeným a že jí neladí hudba se slovy. Přesně na tom si ale hudebnice ve svém portfoliu zakládá a přesně to dělá Báru Polákovou Bárou Polákovou.

Samotný videoklip je poskládaný z filmových záběrů, které nás lákají na podzimní trhák. Vedle Barbory v něm účinkují Rostislav Novák ml., Jiří Langmajer, Petra Nesvačilová, Lenka Vlasáková, Jana Plodková, Ondřej Vetchý, Marek Taclík a Táňa Pauhofová.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY