AIGEL vystoupí v říjnu poprvé v Česku

08.09.2020 10:01 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Centrum současného umění DOX do České republiky přiváží hudební duo AIGEL. Svěží a odvážná formace, která osobní poezii proměnila v rapované pasáže v ruštině na elektronickém podkladě a doplnila je provokativními videoklipy, vystoupí v České republice vůbec poprvé.

AIGEL ve své tvorbě spojují silné texty navazující na osobní příběh Ajgel Gajsiny a hiphop a elektronický sound Ilji Baramiji. Dne 1. října se v DOXu uskuteční nový formát DOX LIVE, v němž se diváci budou moci seznámit s tvorbou tohoto tatarsko-ruského uskupení, 2. října pak AIGEL zahrají společně s českou skupinou WWW Neurobeat v multifunkčním sále DOX+.

"Uskupení AIGEL vzniklo nepředpokládaně: od zhudebnění provokativních básní Ajgel Gajsiny elektronickou hudbou Ilji Baramiji až k natočení kontroverzních videoklipů. Duo AIGEL se nebojí odvážného a ironického náhledu na současnou realitu Ruska, nebojí se zpívat v ruštině a tatarštině, bourá klišé hiphopu. Koncerty AIGEL jsou osobní výpovědí silné ženské individuality, vokální performance na vlně rytmické raveparty," přibližuje formaci Viliam Dočolomanský, programový ředitel pro živé umění Centra DOX.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY