SuperStar Barbora Piešová je v klipu k písni "Dážď" obklopena vodou i ohněm

08.09.2020 17:57 - Milan Menčík | foto: Ivona Orešková

Barbora Piešová se na začátku letošního léta stala novou SuperStar. Její kolega finalista Martin Schreiner nyní vydává album s písněmi, které zpíval během soutěže, Piešová naopak chystá regulérní debutovou desku, kterou by ráda vydala na podzim. Chybět na ní nebude ani autorská píseň "Dážď", ke které nyní vznikl videoklip.

Natáčel se u Kraľovanského jezera, v kraji, který naši východní sousedé přirovnávají k legendárním westernovým Plitvickým jezerům. Vznik se zpočátku nevyhnul drobným překážkám. "Toto nebol prvotný plán, pretože pôvodné miesto bola prírodná rezervácia, ale ochranári nás stopli a natáčanie by bolo v takýchto podmienkach veľmi zložité. Počas hodiny a pol sme museli vymyslieť a nájsť iný priestor, tak sme sa rozhodli ísť na Kraľovanské jazero," komentuje Barbora výběr místa. "Natáčanie bolo dosť ťažké a občas aj nebezpečné, zvlášť záber, kde padám do vody. Musela som ho dať na dva pokusy, pretože pád na hladinu vody bol bolestivý. Zábery s ohňom mi pomohli sprostredkovať ochotní ľudia zo Sokoliarov Aquila z Bojníc," dodává. Režii a kameru si vzali pod palec Michal Lenhart a Viliam Dráb.

Vzhledem k povaze interpretky není divu, že příběh klipu je téměř po celou dobu čirou improvizací. Přesto výsledek nedopadl vůbec špatně. Co se hudby týče, Piešová se stala SuperStar zaslouženě. Plus si zaslouží i za to, že zpívá v rodném jazyce a snaží se prezentovat vlastní tvorbu. Talent na skládání písní však ještě musí docela dost brousit. Bylo by však divné, kdyby v jejím věku a na začátku kariéry byla dokonalá ve všem. Ostatně sama o svých hranicích a mantinelech ví. Proto doma hodně cvičí na klavír i kytaru, koncertuje a snaží se vystupovat na maximálním počtu akcí, tak jak to současná celosvětová situace dovoluje. Na debut by ráda umístila z většiny své vlastní skladby a určitě ho nebude chtít vydat dříve, než s ním bude stoprocentně spokojená.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY