Lanugo láká klipem "Do ticha" na podzimní koncertní šňůru

03.09.2020 14:11 - Milan Menčík | foto: Jan Durina

Lanugo rádo ve svých klipech překvapuje a nejinak je tomu i u novinky "Do ticha". S ní se totiž dáma a pánové vydávají do světa pohádek. Snímek vznikal na půdě FAMU - scénář s režií si vzala na starosti Johana Střížková, za kamerou stál Kryštof Hlůže a do finální podoby materiál sestříhala Sabina Mladenková.

"Tentokrát jsme naši důvěru vložili do rukou uznávané konceptuální umělkyně, jejíž práci dlouho sledujeme a moc se nám líbí. Johana Střížková je shodou okolností má sousedka a v průběhu natáčení jsme zjistily, že nás k sobě pojí mnoho dalších vazeb. Jsem moc ráda, že jsem mohla poznat její něhu, magii a zároveň syrovost. A to si troufám říci i po tom, co mi nechala v zájmu vyznění videa vylít několik litrů studeného jogurtu přímo na hlavu," poodhaluje pozadí vzniku klipu zpěvačka Markéta Foukalová.

Nový klip do značné míry slouží také jako pozvánka na podzimní koncertní šňůru, jejíž součástí je i přeložené pražské vystoupení v klubu Jazz Dock. To se uskuteční 9. září od 21.00. Platí na něj vstupenky zakoupené na původní termín a nový předprodej je i přímo na webu klubu. Setlist koncertů obsáhne jak aktuální desku, tak výběr toho nejlepšího z let minulých.

Lanugo - aktuální termíny koncertů:

5. 9. Brandýs nad Orlicí - Brandýské mámení
9. 9. Praha - Jazz Dock
12. 9. Letovice - ZUŠ
26. 9. Olomouc - Festival EDO / Ekojarmark
23. 10. Hradec nad Moravicí - Hradecký slunovrat



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY