Hot Chip si po svém upravili "Candy Says" od The Velvet Underground. A povedlo se

03.09.2020 10:14 - Dan Hájek | foto: Domino

"Late Night Tales" je zavedená značka kompilací určených speciálně pro noční poslech. Po loňské sešlosti, kterou nachystali Floating Points, převezmou onen štafetový kolík Hot Chip. Místo původního jarního termínu, kdy tato výběrovka většinou vychází, se album kvůli covidové situaci do obchodů dostane výjimečně na podzim.

Parta okolo Alexise Taylora a Joea Goddarda pro tuto příležitost nachystala hned čtveřici exkluzivních tracků: "Nothing's Changed", "Worlds Within Worlds", "None Of These Things" a coververzi songu The Velvet Underground "Candy Says". Právě tu nabízejí coby první ochutnávku k poslechu. Nová úprava ikonické písně v plné škále ctí její náladu. Hot Chip ji zabalili do táhlých syntezátorových struktur a nechali ji plně dýchat.

"Late Night Tales" v jejich režii přinese celkem devatenáct položek. Nabídne přitom vcelku nablýskaný pel-mel, ve kterém své místo našly i pošpiněné disco Suzanne Kraft ("Femme Cosmic") nebo Fever Ray ("To The Moon And Back"). V protipólu se pak vydají i do tmavších odstínů synth popu, ty reprezentuje třeba Kaitlyn Aurelia Smith ("Who I Am & Why I Am Where"). Doplní je PlanningToRock, Matthew Bourne, Beatrice Dillon anebo křehká "Ode" z rukou Nilse Frahma. Nedílnou součástí bude i závěrečné mluvené slovo. Obstaral ho Alexisův otec Neil Taylor, který načetl úryvek z knihy Jamese Joyce "Plačky nad Finneganem" (ta prý nikdy nevyšla kompletní v českém překladu).

Další díl "Late Night Tales" z rukou Hot Chip vyjde v pátek 2. října. Fyzicky bude k dispozici na CD a dvojitém vinylu, jejichž součástí bude i download jednotlivých skladeb (tedy unmixed verze). Podrobnosti a úplný tracklist pak najdete na oficiálním webu kompilace.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY