Luboš Pospíšil slaví kulatiny reedicí legendárního alba "...a nestřílejte na milence"

30.08.2020 12:43 - Milan Menčík | foto: archiv Supraphonu

Sedmdesátiny je potřeba pořádně oslavit. Své o tom ví i Luboš Pospíšil. Jaký titul si připomenout, když se jedná o tak speciální chvíli? Není lepší nápad než z archivu vytáhnout, očistit a vylepšit 35 let starou nahrávku "...a nestřílejte na milence". Ta nově vychází na 180gramovém vinylu.

Luboš Pospíšil a 5P - ...a nestřílejte na milence!
© Supraphon
"Přípravě desky '...a nestřílejte na milence' předcházela velká změna v obsazení 5P. Větší část kapely odešla takzvaně 'za lepším'. Důležitější bylo, že zůstal Bohouš Zatloukal, že nastoupila nová kvalitní rytmika a že navíc přišla skvělá nabídka ke spolupráci od skladatele a jedinečného instrumentalisty Petra Skoumala," vzpomíná na dobu vzniku díla Pospíšil. Nové verzi nechybí zvukový remastering, revitalizovaný původní obal, komplet textů i osobní Pospíšilova vzpomínka. Jako bonus se zde objevuje i novější verze skladby "Dvě tváře: Jekyll a Hyde" z roku 2002.

Po Supraphonu stojí v řadě gratulantů i Česká televize, která 12. září večer odvysílá na programu ČT Art dokument režisérky Aleny Činčerové. Na své si přijdou i fanoušci této legendy - speciální jubilejní koncerty by se měly odehrát (pokud koronavirus nerozhodne jinak) 7. října v brněnském Semilassu, o den později v ostravském Parníku a vše vyvrcholí dvojákem 13. a 14. října v pražském Lucerna Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY